Kandaki oksijen miktarını ölçüyor; uyku düzenini kontrol ediyor; temassız ödeme yapıyor; acil yardım çağrısı gönderiyor; mikrofon bağlantısı kuruyor; günlük aktivite kaydını tutarken, uzaktan kumanda veya akıllı anahtarlık olarak da kullanılabiliyor. Herhangi bir giyilebilir teknoloji ürünü için tüm bunlar artık şaşırtıcı özellikler sayılmıyor elbette. Ancak artan rekabet şaşkınlık yaratacak özellikleri de beraberinde getirebilir.
Geniş kitlelerin kullanımına ilk kez 2016 Rio Yaz Olimpiyatları sırasında sunulan akıllı yüzüklerde rekabet kızışıyor. Giyilebilir teknolojilerin şimdiye dek biraz geri planda kalan parçası akıllı yüzükler, son dönemde daha fazla konuşulan akıllı saat ve kulaklıklardan rol çalmaya hazır görünüyor. Tinder’ın kurucusu Sean Rad tarafından desteklenen Happy Health, ilk akıllı yüzük tasarımı Happy Ring‘i tanıttı.
Biyometrik sensörler ve yapay zeka ile ruh hali ve stres seviyesini takip edebilecek olan yüzük, değişen stres seviyelerini gerçek zamanlı olarak izleyen özel bir elektrodermal aktivite (EDA) sensörüne sahip. Buna ek olarak dört cilt elektrotu, iki sıcaklık sensörü ve üç eksenli bir ivmeölçer ile kullanıcının kalp atış hızını ve uyku düzenini de takip edebiliyor. Hipoalerjenik hale getirmek için alt tarafı reçineli seramikten yapılan akıllı yüzüğün tahmini pil ömrü ise üç gün.
Yakın zamanda 60 milyon dolar yatırım alan şirket, stres yönetimi ve ruh halini iyileştirmek amacıyla yapay zeka tarafından bilimsel olarak kanıtlanmış nefes egzersizleri gibi egzersizler de sunan akıllı yüzüğün bir teşhis aracı olmadığının altını çiziyor. Donanımı için değil ancak yazılımı için aylık abonelik modeline sahip olan Happy Ring için satışa sunulmadan önce bir bekleme listesi oluşturuldu.
Zihin sağlığı odaklı Happy Ring’in akıllı yüzük piyasasındaki rakipleri de boş durmuyor
2020 yılında diğer Apple ürünlerini yönetebilen bir akıllı yüzük için patent alan Apple, geçtiğimiz günlerde kullanıcının kalp atış hızı, oksijen doygunluğu, kan basıncı gibi fizyolojik durumlarını algılayabilen bir akıllı yüzük için ABD’de yeni bir patent aldı. Samsung akıllı yüzük tasarımını Apple’dan farklılaştırmaya çalışırken, Amazon NFC’ye (Yakın Alan Teknolojisi) sahip birçok alternatif sunuyor. Peki fark yaratacak olan Xenxo S Ring gibi tek bir yüzükte onlarca fonksiyonu bir araya getirmek mi yoksa insanların somut değişimler yaratacak aksiyonları almasını sağlayacak bir fonksiyona sahip olmak mı? Bunun cevabı hem kullanıcılarda hem de zamanda.
Görseller: Happy Ring