Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Thermal Touch: Dokunduğunuz Her Yeri Etkileşimli Ekrana Çeviren Arayüz

Thermal Touch: Dokunduğunuz Her Yeri Etkileşimli Ekrana Çeviren Arayüz

Alman firma Metaio geliştirdiği arayüzle vücut ısınız üzerinden dokunduğunuza etkileşimli ekran özelliği kazandırıyor.

Artırılmış gerçeklik alanında çalışan Alman firma Metaio tarafından geliştirilen Thermal Touch, dokunduğunuz her yüzeye dokunmatik ekran özelliği kazandırabilecek bir kullanıcı arayüzü.

Termal kamera, ışık kamerası ve tabletten oluşan prototip kullanıcıların fiziksel dünyadaki yüzeyler ve objelerle, artırılmış gerçeklik yardımıyla dijital anlamda etkileşim kurmalarını sağlıyor. Termal kamera, dokunduğumuz yüzeylerde bıraktığımız vücut ısısını tespit edebiliyor, bu da her türlü yüzeyin etkileşimli ekrana dönüşebilmesinin temelinde yatan unsur.

Metaio’ya göre bu teknolojinin temel amacı, giyilebilir cihazların kullanıcılar için mümkün olduğunca faydalı olabilmesini sağlamak. Firmanın CEO’su ve kurucu ortağı Dr. Thomas Alt son iki yıldır piyasada olan cihazlar arasında özellikle kafaya takılan ya da giyilen cihazlarla ne kadar etkileşim halindeyiz sorusunun tam çözüme kavuşmadığını dile getiriyor. Thermal Touch da tam da buna karşılık geliştirilen bir ürün.

Kamerayı Google Glass gibi gözünüze taktığınız herhangi bir akıllı cihazla eşleştirdiğinizde dokunduğunuz nesnenin bilgisi cihazınızda görünebiliyor. Örneğin dergide görüp beğendiğiniz bir ürüne dokunduğunuzda bununla ilgili fiyat bilgisi karşınıza çıkıyor. Hatta ürünü alacağınız web sitesine bile yönlenebiliyorsunuz.

AR-GE süreci devam eden projeden sorumlu ekip, hala bu arayüzü fiziksel dünyaya adapte etmenin yollarına ve arayüzün hangi kullanıcılara ne şekilde pazarlanacağına kafa yoruyor. Firma da ürünün kamuoyunun kullanımına beş yıl gibi bir süre sonra açılacağını öngörüyor.

Şimdiden prototipin neler yapabildiğine ise aşağıdaki video üzerinden şahit olabiliyoruz. Kullandığımız fotoğraflar da videoyu izlediğinizde daha da anlam kazanacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=t1HmYNqp8NM
kaynak: digitaltrends.com