Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Golden Compass

The Golden Compass

(His Dark Materials: Northern Lights) – (Karanlık Cevher: Altın Pusula)

Ülkemizde Kuzey Işıkları olarak yayınlanan ve Aralık ayında gösterime girecek Altın Pusula filminin uyarlandığı kitap olan fantastik roman, bir üçlemenin ilki.

Dünya çapında 15 milyon kopya satılan ve 37 dile çevrilen kitap, bu yıl 70. yılı kutlanan Carnegie Ödülleri’nde okurlar tarafından gerçeklestirilen oylamada, Carnegie tarihinde ödül almıs diger kitapları geride bırakarak Son 70 yılın En İyi Çocuk Kitabı seçildi. 21 Haziran’da düzenlenen törenle ödülünü alan Pullman, bunun “şimdiye kadar aldığı en değerli ve gurur verici ödül olduğunu” belirtti.

Kuzey Işıkları (Altın Pusula), bizimkine paralel bir dünyada, kaçırılan arkadaşını kurtarmak için Kuzey Kutbu’na doğru yolculuğa çıkan 12 yaşındaki gözüpek Lyra’nın macerasını konu alıyor.

Kitabın sinema uyarlamasının başrollerinde Nicole Kidman, Daniel Craig, Eva Green, Sam Elliot ve yeni keşif Dakota Blue Richards yer alıyor. Dünyanın en büyük bütçeli yapımlarından olan film, 7 Aralık 2007’de dünya ile aynı anda ülkemizde de gösterime girecek. Filmin yapımcılığını, Yüzüklerin Efendisi serisinin yapımcılığını üstlenen New Line Cinema üstleniyor.

Fragman için filmin sitesine veya ;
http://www.youtube.com/watch?v=T_WDOnhE7u8

Filmin sitesindeki fragman çok daha parlak 🙂 süper bi görsel şölene benziyo, içinde herşeyden biraz var sanki, StarWars, Narnia, Karayip Korsanları, Yüzüklerin Efendisi, Harry Potter…