Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Telegram’dan Bot Geliştiricilere 1 Milyon Dolarlık Destek

Telegram’dan Bot Geliştiricilere 1 Milyon Dolarlık Destek

Anlık mesajlaşma dünyasının güvenli ve özgür programı Telegram, içinde çalışan botları geliştirenlere destek olmak için 1 milyon dolarlık bir program duyurdu.

Şifreli ve güvenli mesajlaşmayı sağlayan Telegram, geliştirdiği birçok özellik ve yapıyla hem benzerlerinden ayrılıyor hem de teknoloji devlerinin kopyalamak isteyeceği modeller yaratıyor. Şifreli mesajlaşma, çıkartma ve GIF desteği, her mobil ve masaüst platformu desteklemesi, hızlı veri aktarımı ve sayılamayacak birçok özelliğiyle Telegram, anlık mesajlaşma dünyasının sessiz ve güçlü üyesi olarak öne çıkıyor.

Baştan sona bir deneyim olarak anlık mesajlaşma dünyasında fark yaratan Telegram, Haziran 2015’te bot kavramını mesajlaşma dünyasına dahil ederek Facebook, WhatsApp gibi isimlerden önce davranmıştı. Herkesin özgürce geliştirebildiği botlar yardımıyla Telegram üzerinde görsel aramak, GIF bulmak, Youtube’da IMDB’de arama yapmak gibi basit eylemlerden metin tabanlı rol yapma oyunu oynamaktan sudoku çözmeye, yapay zeka ile seyahat rehberliğine kadar sınırsız olasılık ayağımıza geliyor.

Rusya’nın Facebook’u olarak anılan VK’nın ve Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, yayınladıkları bir blog gönderisiyle yeni bot formatına uygun olarak bot geliştirenlere 25 bin dolardan başlayarak toplamda 1 milyon dolar destek vereceğini açıkladı.

Bu destekten faydalanmak için geliştirilen bot’un hızlı olması, birileri için faydalı olması ve konuşma için bot kullanımını desteklemesi gereken temel koşulları arasında yer alıyor. Geliştirdiğiniz bot’u sunmak içinse Telegram üzerinden @BotSupport kullanıcısyla iletişime geçerek botunuzun kullanıcı adını ve #BotPrize etiketini iletmeniz yeterli. Bu destek 31 Aralık’a kadar devam edecek.

Görsel: Telegram Blog