Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
SXSW Interactive 2012 – Settar’ın Notları 2

SXSW Interactive 2012 – Settar’ın Notları 2

Festivalden detaylara devam…

Yumé Burger

Arka arkaya oturumlara girince arada yemek yemeye zaman bulmak gerçekten dert olabiliyor. Neyse ki Austin, foodtruck denilen gezici büfeleri ile de ünlü bir memleketmiş. Yukarıda gördüğünüz Yumé Burger da bunlardan biri. Japon burgeri satan bu büfede yediğim şey o kadar iyiydi ki, internet sitelerinden yerlerini tespit edip bugün tekrar uğramayı düşünüyorum. Bu arada Yumé Burger'da hayatımdaki ilk Square ödememi de gerçekleştirdim, kartımı iPad'e takılı cihazdan geçirip imzamı da iPad üzerinden verdim.

Palmer Events Center'daki Legolar

Oyunlarla ilgili etkinliklerin olduğu Palmer Events Center büyük bir alan. Burada bir köşede çocuklar ve yetişkinler için bırakılmış binlerce Lego parçası var ve zaman zaman bunlarla yapılıp bırakılmış çok ilginç objeler görebiliyorsunuz.

Nokia Labs'deki 4'lü Masa Tenisi

Geçen akşamın partilerinden biri de Nokia Labs çadırındaydı. Bu çadırdaki türlü aksiyonlardan en ilginç bulduğım bu 4'lü masa tenisi oldu. Uzaktan süper saçma ve oynanması imkansız gibi görünen bu oyun, iki topla yavaş şekilde gayet oynanabiliyor ve son derece yüksek dikkat gerektirmesi açısından eğlenceli bir deneyim gibi görünüyor.

Skype'ın Twitter Çığırtkanı

Eski usül kasaba çığırtkanları gibi düşünülmüş olan bu amca, Twitter'dan attığınız mesajları elindeki iPad'den görüp yüksek sesle şiir gibi okuyor. Gerçekten çok eğlenceli ve ilgi çeken bir uygulama oldu. Arada mesajları okumadığında da aynı kafiyeli şekilde konuşmayı sürdürebiliyordu.

Samsung Galaxy Note ile Çizilen Karikatürler

Galaxy Note için ayrılan bölümünde Samsung, bir karikatür sanatçsını oturtup cihazla isteyenlerin karikatürlerini çizdiriyordu. Çizilen karikatürler aynı anda bir ekrandan takip edilebiliyor. Eski usül bir eğlence yönteminin yeni teknolojiye uyarlanması ile de, bizdeki rekor karükatür projesiyle benzer stratejide olmasıyla da ilgimi çekti.