Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Spector: Font Bulma Ve Aktarma Aparatı

Spector: Font Bulma Ve Aktarma Aparatı

Aranılan yazı karakterini ve rengi bulabilen Spector ile baskı için sayfa hazırlayan grafik tasarımcıların işi kolaylaşıyor.

Photoshop’ta kullanılan Eyedropper (Damlalık) aracının fiziksel hali olarak düşünebileceğiniz Spector; tipografiyle, fontlarla ve Photoshop’taki CMYK – RGB renk değerleriyle fazlasıyla haşır neşir olanların işini kolaylaştıracak özellikte akıllı bir araç. “Fontların Shazam’ı” da diyebileceğimiz Spector, Fiona O’Leary tarafından geliştirildi. Tek bir tıklamayla herhangi bir yüzeydeki fontu ve rengi yakalayabilen ve çalışma yaptığınız bilgisayara aktarabilen Spector sayesinde baskıya hazırladığınız bir sayfa üzerinde kolayca değişiklik yapabileceksiniz.

Makine öğrenmesi sistemi üzerine kurululu Google Deepdream algoritmasıyla çalışan Spector, sayfa tasarımı ve baskı arasında yaşanan farklılıkları, yazı karakteri ve tipografide meydana gelen bozuklukları önlemeyi hedefliyor, baskıya hazırlanan sayfa üzerinde interaktif bir şekilde düzenlemeler yapmanıza imkan tanıyor. Ayrıca, istediğiniz yazı karakterlerini ve renkleri kaydedip yanınızda taşımanızı sağlıyor.

Spector, şu an için font veritabanındaki Apercu, Bureau Grot, Canela, Dala Moa ve Founders Grotesk’in aralarında bulunduğu 7 harf karakterini tanıyabiliyor. O’Leary, Spector’ın daha fazla font veritabanıyla entegre olması için çalışmalarını sürdürüyor.

Grafik tasarıma yeni ve yaratıcı bir yön kazandırmak isteyen Spector, keşfetmek ve eğitimsel amaçlar için kullanılmak için tasarımcılara ideal bir fırsat sunuyor. Henüz yolun başında olan ve geliştirilmesi gereken Spector için başlatılan bir kitlesel fonlama kampanyası bulunmuyor.

Görsel: Fiona O’Leary, Vimeo