Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sosyal Fayda için Yazılım Geliştiren TechSoup Türkiye’de

Sosyal Fayda için Yazılım Geliştiren TechSoup Türkiye’de

Sivil Toplum Örgütleri ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara teknoloji geliştiren kuruluş Türkiye'de faaliyet göstermeye başladı.

Kar amacı bulunmayan toplulukların karşılaştığı engellerin belki de en büyüğü ihtiyaç duyulan yetkinliği sosyal fayda sağlayan başka bir topluluktan temin edememek. Yazılım, görsel tasarım gibi hiyerarşik düzen dışında yetkinlik gerektiren konularda kendini geliştiren kişiler, bilinçli olarak sivil toplum ekiplerinde yer almak istediği takdirde bu ortam oluşuyor. Eğer kişide sosyal faydaya yönelik bir motivasyon bulunmuyorsa Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) da imkanları kısıtlanabiliyor.

10 yıldır sivil toplum örgütlerinin katılımcı demokraside daha aktif rol almaları için faaliyet gösteren Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) küresel çapta STK’lara yazılım geliştiren TechSoup Global ile iş birliği yaparak TechSoup Türkiye‘yi hayata geçirdi. Bu yazılım bağışı programıyla sosyal fayda üreten topluluk ve kuruluşlara işletim sistemi, güvenlik, sunucu yazılımı gibi alanlarda destek verip bilişim teknolojilerindeki etkinliğini arttırmayı amaçlıyor.

Projenin ana bağışçıları arasında Microsoft, SAP ve Skype yer alıyor. 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren TechSoup’un Türkiye’de faaliyete geçmesiyle birlikte yerel sivil toplum örgütleri de karşılaştıkları sorunlara deveye hendek atlatmadan çözüm üretebilecek.

Kaynak; STGM