Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Skype’ın Kurucularından Yeni Mesajlaşma Uygulaması: Wire

Skype’ın Kurucularından Yeni Mesajlaşma Uygulaması: Wire

Arama, mesajlaşma, fotoğraf, video gönderme özelliklerini sade bir arayüzde birleştiriyor.

Anlık mesajlaşma uygulamaları zaman içerisinde metin tabanından çıkarak görsel ve işitsel özellikler de kazanmaya başladı. Teknolojinin gelişimiyle internet bağlantı hızı da arttı. Bu sayede yazışmalar içinde küçük boyutlu metinler yerine büyük boyutlu görsel, video ve hatta arama dahi yapabilir olduk. Çünkü internet bağlantımız konuşmanın sürekliliğini sağlayacak desteği verebiliyordu.

Skype, internet üzerinden konuşma yapmamızı sağlayan en büyük ağlardan birisi. 2011 yılında Microsoft tarafından satın alınan yazılımın kurucuları bu kez yenilikçi bir adım atıyor. Wire; arama, mesajlaşma, fotoğraf ve video gönderme gibi günümüz iletişiminin mihenk taşlarına sahip. Android, iOS ve OS X platformlarında çalışan uygulama diğer platformlar için geliştirme sürecine devam ediyor.

Mobil mesajlaşma pazarında Whatsapp’in hakimiyeti bulunurken Wire’ın kendine ne kadar yer açacağı tartışma konusu elbette. Fakat iyi bir alternatif olarak Telegram gibi, gönüllerde ayrı bir köşeye sahip olmayı amaçlıyor.

Görsel; Wire (Manşet görseli düzenlenmiştir.)