Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sinemadan Gerçek Hayata: Hareketli Fotoğraflar

Sinemadan Gerçek Hayata: Hareketli Fotoğraflar

2001'de ilk Harry Potter filmi sinemalara geldiğinde filmin büyülü atmosferi ile birlikte bir fikir de oldukça ilgi çekici şekilde zihnimizde kalmıştı: hareketli fotoğraflar.

Harry Potter serisinde hem fotoğraf albümlerinde, hem de gazete gibi basılı mecralarda görülen bu kısa, tekrar eden klip fotoğraflar, aslında internetin ilk yıllarında, 1990'lardan aşina olduğumuz animasyonlu görsellerden (animated GIF) pek farklı şeyler değildi. Parıldayan alevler ya da dönen yerküre gibi animasyonlarla alıştığımız animasyonlu GIF'ler, bugün pazarlama iletişiminde de kullanılan çok şık ve stilize duyguları vermek için kullanılıyor. Yüksek görüntü kalitesi ile sadece bir bölümüne hareket verilen görseller, hayatın kendisini kimi zaman bir videodan daha iyi yansıtabiliyor.

Nikon, bu yıl piyasaya sürdüğü yeni aynasız sistemli yarı profesyonel kamera serisi J1 ve V1'de, Motion Snapshot adı verilen bir özelliği de duyurdu. Kamerayı Motion Snapshot moduna ayarlayıp deklanşöre basılı tuttuğunuzda, basılı tutulan süre boyunca kısa bir video kaydı ve fotoğraf çekimi yapılıyor. Bu ağır çekim görüntü ve görsel, birlikte sunularak farklı bir hareket eden fotoğraf deneyimi sunuluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=npN9uRaHieQ#t=00m47s

Sinemanın teknolojiye verdiği ilhamla ilgili güzel bir örnek.

New York City GIF'i buradan.