Mustafa Ülker, bundan 4 yıl önce bir PR şirketinde çalışırken, Google’a “Best Ad School in the World?” yazıyor ve Amerika’ya uzanan hikayesi böylece başlıyor. Miami Ad School İstanbul’da başladığı eğitimine Miami Ad School San Francisco ve Miami Ad School New York’ta devam ediyor ve bu süreçte 360i, Woven Digital, 72andSunny ve Ignition Creative gibi çeşitli ajanslarda da çalışma fırsatı buluyor.
Ülker’i Shorty Awards’a götürense, Netflix‘in en sevilen dizilerinden biri olan, yarı insan, yarı hayvan karakterleriyle izlenme rekorları kıran Bojack Horseman. Dizi için hazırlanan sosyal medya kampanyasını yürüten ekipte aktif rol alan Ülker, ekibiyle birlikte sosyal medyanın Oscar’ları denilen Shorty Awards kazanan ilk Türk oldu.
Ödül aldığını Türkiye’de tatildeyken öğrenen Ülker’e güzel bir haber de Ayakkabı Dünyası’ndan gelmiş. Ülker’in ucunda Shorty Awards olan Amerika yolculuğuna Ayakkabı Dünyası sponsor olmuş.
Ülker, ödül aldıkları sosyal medya kampanyasıyla ilgili çıkış noktalarını şöyle anlatıyor; “Bir çizgi karakter olan BoJack, sosyal medya hesaplarını gerçek hayatta kendi kullansaydı neler yapardı? Neler yazardı? Kimlere sataşırdı? Nasıl fotoğraflar paylaşırdı? Ve güncel olaylara nasıl tepkiler verirdi? Bunlardan yola çıkarak çalışmaya başladık. BoJack’in ilk Tweet’lerini dizinin yaratıcılarıyla birlikte oluşturduk. Böylece kılavuz olarak kullanabileceğimiz eğlenceli bir dil yaratıldı. Yeri geldiğinde bu dile sadık kalarak özellikle yapılmış yazım hataları bile kullandık.”
Görsel; Twitter
Ülker’in BoJack’le olan ilişkisi, konkur sunumlarından başlayarak, tüm sosyal medya mecraları ve internet reklamlarına kadar projenin her alanında devam etmiş. Ülker, BoJack’in 90’lar tarzındaki internet sitesinin yapım aşamasında da bulunmuş. Site, Adweek’te “En iyi “kötü” site” olarak yer almıştı.
Ülker’in diğer işlerini merak ettiyseniz, buradan inceleyebilirsiniz.
Görsel; Mustafa Ülker, shortyawards