Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Shazam üzerinden içerik yükletme

Shazam üzerinden içerik yükletme

Shazam, dinlettiğiniz şarkıları dev bir veritabanıyla örtüştürüp size isimlerini bulan bir uygulama, hani 8-10 yıl önce başlayan Turkcell'in paralı NeBuÇalan hizmeti gibi). Ben iPhone versiyonuyla tanışmıştım. Epey işime yaradığını söyleyebilirim. Hatta bir yerde İngilizce'de tıpkı Google gibi fiil olarak da kullanılmaya başlandığını duymuştum.

Being Human adlı vampirli dizi Shazam'ı oldukça zeki bir yöntemle kullanarak bir proje geliştirmiş. Diziyi izlerken Shazam'ı açıp dinletirseniz, bazı özel içeriklere ulaşabiliyorsunuz.

Shazam tam olarak hangi bölümü izlediğinizi algılayıp ona göre sunuyor içerikleri. Shazam'la ulaşılabilen özellikler: gelecek bölümlerden özel görüntüler, dizinin müziklerine erişim, telefonunuz için 

her hafta güncellenen indirilebilir dizi temalı duvarkağıtları ve bazı hediyeler kazanabileceğiniz çekilişlere katılma hakkı.

Akıllı telefonlar ve onların kameraları, internet bağlantıları ile çok çeşitli uygulamalar geliştirebiliyoruz. Bir iletişim projesi yaparken de ilk aklımıza gelen bir uygulama yapıp onun üzerinden içerik paylaşmak oluyor. Bu projeyi sevmemin nedeni içerdiği basit zeka: zaten milyonlarca kullanıcıda yüklü bir uygulamayı kullanmak dururken niye sıfırdan bir uygulama yükletmeye çalışarak zaman kaybedelim? Dinlediğimiz şarkının adını bulma uygulaması bir anda dinlettiğimiz diziyle de ilgili bilgi vermeye başlar ve hem dizi iletişimini yapar, hem de uygulama yeni bir anlam katar kendisine. Bravo.

SounHound Shazam'dan daha derin bir veri ambarını tarayabildiği için bugünlerde daha çok onu kullanıyorum.