Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sayende Cumhuriyet

Sayende Cumhuriyet

Karaca, cumhuriyetin 100. yılını ”Cumhuriyet Yüzyılı Koleksiyonu” ve bu koleksiyonu tanıtan “Sayende Cumhuriyet” filmi ile kutluyor.

Cunhuriyetin 100. yılını kutlayan tüm kampanyaları, Cumhuriyetin 100. Yılı Projeleri sayfasında görebilirsiniz. 

Karaca, cumhuriyetin 100. yılı için hazırladığı reklam filminde “Biriyle yemek yiyebilsen, kiminle yerdin?” sorusuna milyonların verdiği cevabı ortaya koyuyor. 100 senedir değişmeyen bu sorunun yanıtı elbette Mustafa Kemal Atatürk.

Filmde, Atatürk’ün yaşadığı dönemde Karaca’nın yüzüncü yıla özel koleksiyonuyla kurulan geniş bir sofra canlandırılmış. Dönemin askerlerini, doktorlarını, öğretmenlerini ve halkı temsil eden yüzler sofranın başında Aatürk’ü bekliyor. Atatürk’ün gelişiyle onun miras bıraktığı cumhuriyet, kadınların seçme seçilme hakkı, eğitim hakkı, düşünce ve ifade hakkı gibi kazanımlar “sayende” ifadesinin yanında sıralanıyor.

Gazi Mustafa Kemal sembolünü taşıyan Cumhuriyet Yüzyılı Koleksiyonu

Filmde yer verilen Cumhuriyet Yüzyılı Koleksiyonu, Cumhuriyetin kuruluş döneminin ruhunu yansıtan parçalardan oluşuyor. Marka koleksiyon için “Yüz Yıllık Cumhuriyet’in anısına Yüz yıl saklanacak parçalar” ifadelerini kullanmış. Parçaların isimleri de “Cumhur Espresso Fincanı”, “Egemen Kahve Fincanı Seti” gibi isimlerden oluşuyor. Tasarımlar, isimleriyle ilgili sembolleri içeriyor. Örneğin Cumhur Espresso Fincanı, cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldızdan ve Atatürk’ün 6 temel ilkesinden ilham alıyor.

Koleksiyonun en etkileyici özelliği ise Atatürk’ün kendi tasarladığı Gazi Mustafa Kemal (GMK) imzasını taşıyor olması.

Merak edenler için belirteyim, Karaca 1973 yılında kurulmuş. Dolayısıyla koleksiyonu, cumhuriyetin kuruluş döneminde çıkardığı ürünlerin yeniden piyasaya sürülmesi gibi düşünmek doğru olmaz.

Görsel: Karaca