Leap Motion, “insan-bilgisayar etkileşiminin önündeki engelleri yıkmak” misyonuyla yola çıkmış ABD’li bir teknoloji girişimi. Yıllar önce, bilgisayarı elle kontrol etmeyi sağlayan arabirimiyle adından söz ettirmişti. Ardından, el hareketlerini takip eden bu teknolojiyi sanal gerçeklik gözlüklerine entegre ettiler. Böylece sanal gerçeklikle, ellerimiz aracılığıyla etkileşim kurmamızı sağlayan bir teknoloji sunmuş oldular. Leap Motion zaman zaman sanal gerçekliği elle kontrol etmeyi sağlayan bu teknoloji hakkında demolar yayınlıyor. Şirket, yeni yazılımı “Orion VR”ı tanıtmak amacıyla “Cat Explorer” adlı yeni bir demo daha yayınladı ve oldukça ilgi uyandırdı.
Cat Explorer, el hareketleriyle sanal gerçekliği nasıl kontrol edebileceğimizi gösteriyor
Bir kontrol cihazının nasıl kullanıldığını öğrenmek yerine, Cat Explorer oyun, deneme ve sezgiler sayesinde sanal gerçekliği kontrol etmeyi öğrenmemizi teşvik ediyor. Leap Motion ile kullanıcı hiçbir talimat, deneyim ya da eğitim olmaksızın, sanal gerçeklik evrenine dalabiliyor ve ne yapması gerektiğini çabucak kavrayabiliyor.
Cat Explorer, kullanıcıya şirin bir sanal kedicik gösteriyor. Kullanıcı, el hareketleriyle ortamı kontrol ederek kediciğin anatomisini görebiliyor. Örneğin eliyle okşar gibi kediciğin üzerinden geçerek onun kas, iskelet, damar sistemi ve iç organlarını görüntülebiliyor.
Leap Motion, demo sayfasında sanal gerçeklik etkileşimlerinin, diğer herhangi bir teknolojiden daha kolay ve daha sezgisel olma potansiyeline sahip olduğunu vurguluyor. Demo; eğitim, sağlık ve eğlence gibi farklı alanlarda sanal gerçekliğin ve doğal etkileşimin dönüştürücü potansiyelini gösteren eğlenceli bir tanıtım. Demoda izlediğiniz sanal gerçeklik uygulaması, HTC Vive ya da Oculus Rift, Leap Motion Controller ve tabii Leap Motion’ın Orion VR adlı yeni yazılımıyla gerçekleştirilebiliyor.
Leap Motion’ın çalışmalarını Twitter ve Facebook sayfası aracılığıyla takip edebilirsiniz.
Görsel: Leap Motion