Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sabunla Yıkanınca Renklenen Kitap Sayfaları

Sabunla Yıkanınca Renklenen Kitap Sayfaları

Japon sabun markası Angfa, çocuklara el yıkamanın önemini anlatmak için özel bir baskı teknolojisi ile sabun ile yıkandığında renk değiştiren sayfaları olan bir kitap hazırladı.

Pek çok bulaşıcı hastalığın ve bakterinin önüne geçmek için basit bir önlem yeterli olabiliyor: Ellerimizi yıkamak. Özellikle çocuk sağlığı açısından hayati önem taşıyan bir alışkanlık. Ancak dünya çapında gelişmekte olan ülkelerin büyük kısmında su ve sabun sıkıntıları veya kültürel alışkanlıklar, bunun önüne geçiyor. Her yıl 6000 çocuk ellerini yıkayarak önleyebilecekleri bulaşıcı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu doğrultuda da pek çok kampanya yapılıyor. Sri Lanka mesela, sabun yerine geçen otobüs biletleri yapmıştı. Japon sabun markası Angfa ise çocuklara el yıkamanın önemini anlatan bir kitap hazırladı.

McCann Health Japan tarafından tasarlanan “The Washable Book” (Yıkanabilir Kitap), çocukların hayallerine ve geleceklerine ulaşabilmeleri için hazırlanmış bir öğrenme amacı. İlk bakışta, sıradan bir kitap görünümünde. Ancak özel bir baskı teknolojisi sayesinde çocuklar kitabın sayfalarındaki karakterlerin ellerini sabun ile yıkadıklarında altındaki renkli resmi görebiliyorlar.

Kitap yıkanıp yeniden kullanılabiliyor. Yani sayısız çocuk için sayısız kitap gerekli değil. Bir sınıf için bir kitap bile olsa her çocuk kitabı kullanabiliyor. Sağladığı basit etkileşim, çocukların oyun üzerinden öğrenmesine yardımcı olurken  temiz ellerin ve el yıkamanın önemine ilişkin güçlü bir mesaj veriyor. Bu da alışkanlığın pekişmesine yardımcı oluyor.

The Washing Book; pil gerektirmeden etkileşim sağlayan teknolojisiz ama akıllı bir oyun ve öğrenme aracı. McCann Health, küresel yönetici yaratıcı yönetmen Jeremy Perrott da kitabı mesajını vermek için karmaşık sistemler veya yüksek teknoloji gerektirmemesinin en sevdiği tarafı olduğunu vurguluyor. İnsanın dokunmaya yönelik içgüdüsünü kullanan bu basit ama dikkat çekici kitabı çok zekice bulduğunu da sözlerine ekliyor.

sabun_angfa_mccann health japan_the washing book_japonya kamboçya_bigumigu

sabun_angfa_mccann health japan_the washing book_japonya kamboçya_bigumigu

sabun_angfa_mccann health japan_the washing book_japonya kamboçya_bigumigu

İlk İş Kamboçyalı Çocuklar

Kitap, ilk olarak yanında 400 adet Angfa sabun Kamboçya’nın köylerinde yaşayan çocuklara doğru yola çıkmış. Pek çok mecrada ilgi çeken ve haber olan The Washing Book, 1,5 milyon’luk bir izlenim sayısına ulaşmış. Bu da tabii, Angfa’nın satışlarına da yansımış ve %1730 oranında artış görülmüş.

Çalışma, Angfa’nın Kamboçya ile bağlantılı ilk işi değil. Markanın uzunca bir süredir devam eden ve Japonya’da satılan her sabun için bir tane sabunun Kamboçya’ya gönderilmesine dayanan “Save Soap” isimli kampanyasının bir ayağı olarak görülebilir.

Künye:

Reklamveren: Angfa
Reklam Ajansı: A McCann Health, Japan
Yönetici Yaratıcı Yönetmen, Japan & North Asia: Sean Riley
Yaratıcı Grup Yönetmeni: Shunsuke Kakinami
Sanat Yönetmeni: Hisashi Matsui, Noriaki Tanimura (Design & Illustration)
Reklam Yazarı: Mai Kaneda
Müşteri İlişkileri Yönetmeni / İçerik Yapımcısı: Shinichiro Oku
Ajans Yapımcısı: Hideki Kanishi

Görsel: YouTube