Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Robotik Püskürtmeyle 3 Dakikada Üretilen Ultra Hafif Ayakkabı

Robotik Püskürtmeyle 3 Dakikada Üretilen Ultra Hafif Ayakkabı

on, 3 dakika süren robotik püskürtmeyle ürettiği "Cloudboom Strike LS" isimli ürünüyle spor ayakkabı dünyasında performans ve çevre dostu bir devrim yapmayı hedefliyor.

İleri teknolojiyi kullanarak üretim yapan İsviçre merkezli spor giyim üreticisi on, ağırlığı ve çevresel etkiyi eşit ölçüde azaltan Cloudboom Strike LS’i geliştirdi. Adeta ayakta yokmuş hissi yaratan ultra hafif ürün, devrim niteliğindeki “LightSpray” teknolojisiyle üretiliyor.

Cloudboom Strike LS, on’un LightSpray teknolojisiyle üretilen ilk ayakkabı. Bu teknoloji, robotik bir kolun termoplastik filamenti bir kalıba püskürterek kesintisiz, tek parçalı bir üst kısım oluşturmasını sağlıyor.

LightSpray teknolojisi, CO2 emisyonlarını %75 oranında azaltıyor

Püskürtme süreci; dokuma, dikiş ve yapıştırma gibi geleneksel üretim tekniklerini devre dışı bırakıyor. Üstelik yalnızca üç dakika sürüyor. Sonuç, on’un diğer modellerine kıyasla CO2 emisyonlarını %75 oranında azaltan, yalnızca daha hafif değil aynı zamanda daha çevre dostu bir ayakkabı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

On (@on)’in paylaştığı bir gönderi

Markanın “mümkün olandan daha hafif” olarak nitelendirdiği ayakkabının üst kısmı yalnızca 30 gram ağırlığında. Bu tüy kadar hafif bileşen, markanın hiper köpüğünü ve karbon Speedboard’u içeren bir orta tabana bağlanarak mükemmel enerji geri dönüşü ve destek sunuyor.

Prototipi giyen koşucu, Boston Maratonu’nu kazandı

Cloudboom Strike LS sadece 170 gram ağırlığıyla on’un şimdiye kadarki en hafif koşu ayakkabısı oluyor. Kenyalı maraton koşucusu Hellen Obiri’nin bu yılın başında Boston Maratonu’nu bu ayakkabının prototipiyle kazanması, ayakkabının performansını kanıtlayan unsurlardan biri olmuş.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

On (@on)’in paylaştığı bir gönderi

Kolaylaştırılmış bir üretim süreci ve çok daha az malzemeyle üretilen bu yenilikçi ayakkabı, spor dünyasına performansı yükseltmeyi ve çevre dostu bir yaklaşımı vadediyor. Şu anda Zürih’te üretilen Cloudboom Strike LS, yakında Olimpiyatlar süresince Paris’teki bir pop-up’ta sergilenecek. Hızın ve sürdürülebilirliğin sınırlarını sürekli zorlayan Obiri gibi sporcuların ayaklarında yükselerek spor dünyasında önemli bir etki yaratacak. 330 dolar gibi yüksek bir fiyata satılan ayakkabılar ön siparişle edinilebilecek.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

On (@on)’in paylaştığı bir gönderi


Görsel: on