Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rehber Niteliğinde Bir Kitap: Çocuklar İçin Scratch İle Programlama

Rehber Niteliğinde Bir Kitap: Çocuklar İçin Scratch İle Programlama

Bager Akbay, Hakan Ataş imzalı kitap çocukların kendini tüketici yerine üretici olarak tanımlamasının önünü açıyor.

Çocukların, gelecek nesillerin programlama ve bilgisayar teknolojilerine daha aşina, üretken ve geliştiren nesillerin yetişmesi adına dünyanın birçok ülkesinde kod ve yazılım eğitimi lise ve ilkokul müfredatlarında ders olarak yer almaya başlıyor. Matematik gibi temel eğitim alanlarından biri haline gelen kodlama gelecek yıllarda en temel dersler arasında yerini alacak.

İskele47‘nin kurucularından, maker Bager Akbay ve Maker Eğitim Hareketi‘nden Hakan Ataş bir araya gelerek Türkiye’de de bu eğitimin, rehberliğin mümkün olduğunu ispatlayan bir kitap yazdı. Çocuklar İçin Scratch İle Programlama isimli kitap, grafik arayüzlü programlama dillerinden Scratch’in temel mekaniklerini ve kullanma alışkanlıklarını öğretiyor.

MIT Media Lab tarafından resmi olarak 10 yıl önce yayınlanan Scratch, özellikle resim, ses ve müzik gibi medyaları birleştirerek gelişme çağındaki bireylerin kolayca öğrenebileceği ve üretebileceği bir dil olarak öne çıkıyor.

Gelecekte büyük bir külliyat olacak Maker Eğitim Kitaplığı Dizisi’nin ilk kitabı olan Çocuklar İçin Scratch İle Programlama, birçok çevrimiçi ve çevrimdışı kitap mağazasında yerini aldı.

Türkiye’deki maker hareketinin ve kavramının gelişmesi adına önemli çalışmalar yapan Bager Akbay ve Hakan Ataş’a, bizlere bu kitabı kazandırdığı için teşekkürler!

Herkesin kendinden bir parça bulabileceği, başucu niteliğinde bir kitap. Yıllar içinde tekrar dönüp dönüp okuyacağım. Hakan, Bager tebrik ederim. İmza gününüzü bekliyoruz.

Posted by Osman Koç on Thursday, 1 October 2015

Görsel; Bager Akbay, Hakan Ataş