Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pop Müzikte Kral Devrinin Sonu!

Pop Müzikte Kral Devrinin Sonu!

Evet, bir neslin müzik idolü daha aramizdan ayrildi.
Ilginçtir sabah haberleri izlerken her neslin bir müzik krali, prensi, kraliçesi vs’si oldugunu gördüm. 50’li ve 60’li yillarin Elvis Presley’ si, 70’lerin Beatles ve 80’lerin efsanesi Queen ve digerleri. Tabi yasça en doya doya yasadigim, birebir hayatinin bir kismindan itibaren kendi dünyama müzigiyle, dansiyla, yaraticiligiyla tahta oturttugum tek kralim Michael Jackson’di. Her sabah okula gitmeden sarelle ekmegimin üzerine pikaba yerlestirdigim triller albümünden büyük keyif duyar, rutinlesmis hale gelsede içten içe ruhumu costuran bu ayricaliktan hiç bir zaman sikilmazdim.

Evet benimde kralim Michael’di.

Onu hala dinledigim her anda sadece müziginden keyif almam, ayni zamanda çocukluguma geri döner hayatima ufak bir flashback’le bakar o heyecanlari, mutluluklari anilari tekrardan yasarim. Yani kendisi benim için sadece bir pop krali degil, ayni zamanda küçüklük anilarimin fon müzik yaraticisiydi.

Ilginçtir bu insanlarin ölüm haberlerini duyunca üzülmekten çok cesaret kaplar içimi. “Vay be sende göçtün gittin aramizdan ve sende yaptiklarinla, basarilarinla, insanlari mutlu etmenin verdigi kitlesel pozitiflikle orada hakkini çatir çatir koruyacaksin” derim.
Efsane olmak böyle bir sey olsa gerek. Düsünsenize sadece bizleri degil, tüm dünyanin her kösesinde bir mutluluk kaynagi olmak nasil büyük bir erdemdir. Evet, bir takim yanlisliklar, bir takim ahlaki olmayan iddalar var ama ne tuhaftir ki bu adam öldügünde insanlarin aklina sadece ve sadece müzigi, ritimleri, sovlari ve danslari geliyor.

Bir insan düsününki bestelerinden, figürlerine, ritimlerinden, kliplerine hatta prodüksiyonuna kadar tüm yaraticiligini dört dörtlük bir sekilde kendi basina kullanabilsin. Sasilacak durum.
Bence moonwalker’iyla yeni bir dans tarzini degil, kalbimize inen yollarin adimlarini kesfetti. Iste bahsettigimiz insan birakin müzigini bir kenara, figürlerindeki yaraticilikla bile inanilmaz oldugunu gösterdi.  Çikan her klibinde bir hikaye bir senaryo, bir efekt bir film tadini bulabilirdiniz. Sadece sarkisini söyleyen bir silüet degil, ayni zamanda insana keyifle, film izletir gibi klip izletmis bir adamdir kendisi.

Tabi tüm bunlarin disinda biraz da sitemize uygun olmasi bakimindan sunlari söyleyebilirim. Su ana kadar kullanilmis en etkili marka yüzüdür kendisi. Pepsi’yi zamaninda ihya etmis, benim bile bir dönem Pepsi içmeme vesile olmus, sahip oldugu marka degeriyle markanin bile üstüne yerlesmis tek insandir . Açikçasi Pepsi Michael’dan iyi ekmek yemistir ve su anki 2.ligini “generation next” felsefesini Michael ile bulusturmasina borçldur. Çünkü o zamanki neslin en büyük idollerinden olan, büyük bir genç kitleyi hatta devletleri pesinden sürükleyebilen Michael, zamaninin en etkili stratejisiyle markayi tam bir uyum içinde devlestirebilmistir. Ilgintir ki ondan sonra Pepsi’nin yüzü olmaya çalisanlar ayni basariyi yakalayamamis, marka degerine haber olma disinda insanlarin alisveris davranislarina pek katkisi olmamistir.

Birazcik nostalji yasayalim diye Pepsi’nin ünlü Michael Jackson reklami ve en sevilen parçalarını Viki aracılığıyla huzurlariniza çikarmak istiyorum.

Ve son laf
Bizi kader degil, sen kendi ellerinle ayirdin……..



Billy Jean

Beat It


Thriller