Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Parasını Alamayınca Siteyi Ele Geçiren Tasarımcının İntikamı

Parasını Alamayınca Siteyi Ele Geçiren Tasarımcının İntikamı

Butik ajans kökenli web tasarımcısı Jonen, Kaliforniya'dan bir müşterisi parasını ödemeyince öcünü ağır almış.

Web tasarımcısı Frank Jonen, yaptığı için parasını alamayınca tüm dışardan çalışan tasarımcıların dilediği şeyi yaparak çok anlamlı bir mesajla siteyi ele geçirmiş.
Kaliforniya’da bir spor salonu olan Fitness SF’nun sitesinin tüm tasarım işlerini yapan Jonen, ödemeyle ilgili hiçbir mesajına yanıt alamayınca sitede yayınladığı metin ile taşı gediğine yerleştirmiş kendince.
Mesajda ödeme yapmanın bir ahlak meselesi olduğunu ve çok basit bir mantığı olduğunu söylüyor. Avrupa’da küçük bir tasarım ofisi oldukları için Fitness SF’nun böyle davranmaya daha kolay cesaret ettiğini düşünüyor. Müşterilerini de böyle bir yerle işbirliği içinde olup olmamak konusunda şüphe duymaya çağırıyor. Küçük şirketlerin ve dışardan çalışanların sesi olduğu konusunda iddalı Jonen ve gururlu.
Olay yayıldıkça okuyucular tarafından da birçok yorum almış, onaylayanlar ve onaylamayanlar var doğal olarak. Bir cephe ne olursa olsun bunun profesyonel olmadığını ve proje bazlı, dışardan çalışmanın kurallarını daha iyi öğrenebileceğini, kendini bu risklerden korumanın da kendi görevi olduğunu söylerken bir cephe de “iyi etmiş!” diyor. Sizce? 🙂