Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pantone Renkleriyle Eşleşen Minik Objeler

Pantone Renkleriyle Eşleşen Minik Objeler

Inka Mathew, anı değeri olan ve özel bulduğu eşyalarını Pantone renkleriyle eşleştirerek minimalist bir projeye imza atıyor.

Inka Mathew, bir gün açık mavi bir çiçek buluyor ve düşünmeden edemiyor; “Acaba bu renk hangi Pantone koduna denk geliyor?” Pantone kitapçılığını alıp renkleri taramaya başlıyor ve doğru kodu buluyor. Ve eşleşmeyi arkadaşlarıyla paylaştığında ise oldukça olumlu tepkiler alıyor. Ve böylece Tiny PMS Match blogunun da temelleri atılmış oluyor.

Inka Mathew, kendisi için anlamı olan veya anı değeri taşıyan minik eşyaları alıp Pantone Eşleşme Sistemi (PMS) ile renk değerlerini buluyor. Oğlunun LEGO figürünün sarısından, Galveston, Texas’taki aile gezisinde buldukları deniz kabuğunun pembesine kadar çeşitli tonları ve renkleri arıyor. Bu sayede renklere ve çevresine karşı daha duyarlı olduğunu belirten Mathew, iPhone 5’inin kamerasını ve Snapseed uygulamasını kullanıyor.

Pantone’un renkler konusunda mutlak bir duayen olmadığını ise renk eşleştirmeleri sırasında fark etmiş. Kimi zaman elindeki eşya ile Pantone katalogu arasında doğru eşleşmeyi bulamasa da %95 oranında eşleşme yapabilmiş.

Tumblr sayfası 2013 Haziran’ında çıktığı yolcuktan bu yana çeşitli takipçiler kazanmış. Gelen mesajlarla öğrenmiş ki otistik, sineztesi, obsesif kompulsif bozukluk hastaları da blogunu yakından takip ediyormuş. Blogundaki düzen ve dinginlik hissi, bu takipçilerin ilgisini çeken ve bağ kurmalarını sağlayan etken olmuş.

Mathew, blog projesinden sonra şu anda Tiny PMS Match‘i kitaplaştırmaya hazırlanıyor. Kitabın 2016 baharında yayınlanması planlanıyor.

Görsel; Tiny PMS Match