Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pantone Kataloglarına 300’den Fazla Yeni Renk Ekledi

Pantone Kataloglarına 300’den Fazla Yeni Renk Ekledi

Pantone Renk Enstitüsü bu yılki kataloglarına 315 yeni renk ekledi.

Pantone Renk Enstitüsü‘nün renk paletine eklediği yeni renklerde özellikle pembe ve mavi tonlar dikkat çekiyor. Yeni listede Pantone’un geleneksel cinsiyetçi ve çocuksu sembollerin ötesinde yeni anlamlar kazandığına inandığı First Blush, Viva Magenta ve Tender Touch gibi 50’den fazla yeni pembe tonu var. Yine 70’den fazla yeni mavi ton da trendlere eklendi. Frozen Fjord gibi soğuk renk tonları buzlu doğal manzaralara işaret ederken, Exotic Plume ve Gulf Coast gibi daha parlak, yeşil tonlu renkler tropikal bir his uyandırıyor.

Yeni renkler, yaratıcı bünyelerin hizmetinde

Pantone Renk Enstitüsü genel müdürü Leatrice Eiseman yeni renkleri duyururken şu açıklamayı yapmış: “Bugün tasarımı etkileyen renkler; değişen toplumsal görüşleri, teknolojik yenilikleri ve gerçek anlamda küresel görünümü yansıtacak şekilde gelişti. Renk paletimizi genişletmek, geliştirmek ve yeni dijital çözümler sunmak; tasarım müşterilerimizin Pantone’a bugün ve gelecekte güvenmeye devam edebilmelerini sağlayarak yaratıcı vizyonlarını gerçeğe dönüştürmelerine yardımcı oluyor. Tüm yeni tonlar, yaratıcı endüstrilerde çalışanların kullanabileceği Pantone’un Moda, Ev + İç Mekan Renk Kataloğuna eklendi.”

Yeni renk tonlarının lansmanı; şirketin Photoshop, Illustrator ve InDesign gibi dijital tasarım araçlarıyla birleştirilebilen bir yönetim sistemi ve kapsamlı renk kütüphanesi olan Pantone Connect’e de yansıtılmış.

pantone pantone

Görsel: Pantone