Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ortak Çalışma Alanı ile Finansal Danışmanlık Hizmetini Birleştiren Konsept

Ortak Çalışma Alanı ile Finansal Danışmanlık Hizmetini Birleştiren Konsept

Kafe ortamında, sizi ve yapmak istediklerinizi anlayabilecek uzmanlarla samimi finansal danışmanlık hizmeti veren, Chicago'daki "Next Door" şirketini inceliyoruz

– Merhaba! Önce ekonomi haberlerinden başlıklar:
(Görtüntü haber spikerinden kesilir, haber spotu grer. Buralar acar muhabir sesiyle okunur.)
FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ!

“Kurban Bayramı’nda kredi kartına yüklenip New York’u gezen çift, yılbaşında ne yapacak?”

“Parlak fikrim var diyen genç reklamcı, melek yatırımcısını nerede buldu?”
“Üniversiteyi bitirdikten sonra dünyayı gezmek isteyen öğrenci, bu parayı nereden bulacak?”
“Çalıştığı şirketten ayrılıp kendi işini kurmak isteyen kadınların gizli danışmanı kim?”
“Aile bütçesini toparlayamadığı için çocuk planlarını erteleyenlerin imdâdına kim yetişiyor?”
– Şimdi Chicago’daki muhabirimize bağlanıyoruz. Ozan merhaba bizi duyabiliyor musun? Yoldan geçerken kafe zannedip girdiği ortamda neler oluyor bize anlatabilir misin?
((Muhabir 3 saniye bekler, klasik.)
– Evet Eda! Gerçekten de burası inanılmaz bir yer. Kafe zannedip girdik, finansal danışmanlık merkezi çıktı. Buranın ismi “Next Door” yani kapı komşusu diyebiliriz.
– Ozan bizlere bu görüntülerin ardında neler yattığını anlatabilir misin?
– Tabii ki Eda! Şimdi çoğumuz aslında finans veya bütçe planlama uzmanı değiliz. Hayatta çeşitli zorluklarla karşılaşıyoruz ve bunlar sadece parayla halledebileceğimiz zorluklar değil; bazen de birilerine akıl danışmamız gerekiyor. Bazen hayatta kendimiz için, sevdiklerimiz için yeni planlar yapmak istiyoruz. Az önce ekonomi başlıklarında gördüğümüz gibi, hayallerimizi gerçekleştirmek için maddi manevi nasıl çıkacağımızı bilmiyoruz. Chicago’daki bu kafede – pardon, kendi deyimleriyle, coaching (koçluk) yapıp, classes (dersler) verip community (topluluk) oluşturdukları bu rahat ortamda, insanlar gelip…
– Ozan izleyicilerimiz genelde bu tür ihtiyaçları için bankalara gidiyorlar, insanlar niye öyle bir ortama girsinler?
– Kameramanımla şu ortamı size bir göstereyim öncelikle:
Bakın salon ortamına…
Bakın burası coaching in session / birebir görüşme odası
Bakın burası haftalık aktivitelerin yazıldığı duvar.
Burası toplantı odası:
Eda hanım umarım aktarabildim buradaki havayı. Eski jenerasyonlar tabii ki bu tür ihtiyaçlar için bankaya gidecekler, ama orada hayallerini sadece para işlerinden, yatırımdan anlayan kişilere anlatabilecekler. Orada da bu insanların hayallerinden, fikirlerinden anlamayan insanlar, bu hayallerin gerçekleşmesinde belirleyici olacak. Next Door’da ise karşınıza koç olarak, çok daha hayatın içinden insanlar çıkıyor. Kravatlı ceketli finans uzmanı değil. Kendileri de feleğin çemberinden geçmiş, bu tecrübelerini bilgiyle aktarabilecek insanlar. Bir yandan arkadaş canlısı, öte yandan abi/abla tavsiyesi verebilecek, sizin çekincelerinizi anlarken hedefinize doğru yönlendirecek insanlar.
– Ozan teşekkürler aktardığın bilgiler için. Peki orada günlük hayat nasıl ilerliyor? Kapıdan her gelene böyle finansal danışmanlık mı veriyorlar? Nasıl oluyor?
– Şöyle oluyor. Burası aslında bir third place. Starbucks gibi düşünebilirsin. Yani buraya gelip çalışmak, bir şeyler okumak, araştırmak için serbestçe takılabilirsin. Burada yoga derslerinden tut da, “bütçemi nasıl planlarım?”a kadar uzanan konulardaki derslere katılabilirsin. Ayrıca bahsettiğim bu koçlarla da sohbet edebilirsin.
-Ozan gösterdiğin yer tam bir Y Jenerasyonu Şirketi’ne benziyor. Tahminimce oraya kendi projelerini gerçekleştirmek isteyen, iş kurmak isteyen gençler akın ediyordur. Bize aktardığın bilgiler için teşekkürler.
-Ben teşekkür ederim
-Muhabirimiz Ozan Sakin Chicago’dan bildirdi sayın seyirciler. Kafe rahatlığında finans danışmanlığı hizmeti sunulan bir ortam görmüş olduk. Bakalım bir sonraki haberimiz hangi şehirde, hangi yaratıcı işi ele alacak?