Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Olimpiyatlara Sponsor Markaların Sosyal Medyadaki Başarısı

Olimpiyatlara Sponsor Markaların Sosyal Medyadaki Başarısı

Londra 2012 Olimpiyatları'nın ardından adidas, Coca-Cola, McDonald's, P&G, Samsung gibi olimpiyatlara sponsorluk eden markaların olimpiyatlar süresince sosyal medyada ne derece etkili oldukları konuşulmaya başlandı. Olimpiyat sporcuları kadar markalar da etkinlik haftası boyunca isimlerini ve logolarını ön planda tutmak için online dünyada birbirleriyle kıyasıya yarıştılar!

İnternet yayınlarını takip edip ölçümleyen Unruly Media ve Precise de olimpiyatlar boyunca markaların sosyal medyadaki hareketlerini inceleyen araştırma raporlarını yayınladılar. Precise'in araştırmasına göre olimpiyatların açılışından temmuz ayının son günlerine kadar Samsung ve Coca-Cola sosyal medyada, özellikle Twitter'da en çok konuşulan markalar oldular.

Unruly Media'nın yayınladığı Brand Tracker adlı etkileşimli infografiğe baktığımızda ise sosyal medyadaki başarı sıralamalarının video reklamlar dahilinde P&G lehine değiştiğini görüyoruz. P&G, bu online video reklam yarışını Facebook, Twitter, embed video ve linklerden toplam 2.419.742 paylaşım alarak Samsung'un (195.302) ve adidas'ın (276.288) önünde açık ara lider tamamlıyor!