Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı

nokia – başkasının telefonunu karıştırır mısınız?

Nokia genç kitleyi kendisine çekmek için Wieden + Kennedy ajansı ile 15 Kasım itibari ile Supernova kampanyasını başlattı.

Kampanyanın reklamları Türkiye televizyonlarında da bolcana oynuyor. Hatırlamak için öncelikle reklam filmi (türkçesini bulamadım):

Kampanya “digireal” yani arg ve viral işlerde bolcana kullanılan bir karakter yaratıp bunu internette yaşatmak hatta kullanıcıların bu yaratılan karakter ile interakaksiyona geçmesi üzerine kurulmuş.

Kampanyanın ana konsepti: yolda bir telefon bulsanız onu karıştırır mısınız?

Siteyi inceleyelim…

Kampanya sitesinde Anna, Jade ve Luca’nın Nokia 7610 telefonlarını bolcana karıştırıp, onlar hakkında bilgi alabiliyor hatta onların video ve fotoğraflarını karıştırıp, dinledikleri müzikleri dinleyip, gün içinde neler yapıtıklarını yine bu siteden takip edebiliyorsunuz.

3 karakter dünyanın farklı zaman dilimlerinde olduğundan size hangisi uygun ise onu takip edebilirsiniz 🙂

Facebook sayfalarından onlarla (göya) konuşabiliyor aynı zamanda favori karakterinizi kendi facebook profil sayfasınıza ekleyip, hayatında neler olduğunu tüm arkadaşlarınız ile takip edebiliyorsunuz. Bu ekleme takip etme olayını bir sürü sitede yapabiliyorken -misal blogger, wordpress- embed kodunu ayrıca vermedikleri için mesela bigu gibi sitelere ekleyemiyoruz 🙁

Kampanya toplam 6 hafta sürecekmiş ve kullanıcılar karakterleri etkileyebilecek ve karar vermeleri gereken yerde hayatlarını etkileyeceklermiş. Kampanyanın sonu ise Paris’te bir eventte sonuçlanacakmış.

Kampanyanın basitliği ve insanların takip etme / röntgenleme güdülerini düşünürsek eğlenceli olmuş ama yine de bilinen bir şöhret olsaymış keşke bu karakterler diyesim geliyor.  Bir ödül mekanizması olmadığından kullanıcıların ne kadar takip edecekleri konusunda şüphelerim var. Üzülerek belirtmeliyim ki; yeniden siteyi açıp hadi ne yapıyormuş bunlar diyeceğimi sanmıyorum – Türk insanı olmadığı için mi acaba?- :'(

(önceki projeleri olan bloggerları takip etme olayını çok sevmiştim gerçek kişiler olduğundan)

Client: Nokia
Agency: Wieden + Kennedy, London
Creative Director: Ben Walker,
Matt Gooden
Interactive Creative Director: David Lee
Creative: Fabian Berglund,
Ida Gronblom
Digital Producer: Clements Brandt
Content Producer: Danielle Stewart
Digital Production Company: B-Reel
Music: Check by Goose
Production Company: Academy
Director: Luke Taylor,
Gavin Rowe