Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
neye göre? kime göre?

neye göre? kime göre?

This Film Is Not Yet Rated, 2006 yapımı bir belgesel.
Hani imdb’de filmlere bakarken ”Bu film küfür/şiddet nedeniyle R sınıfına denk gelmektedir.” mealine gelen Rated R for strong graphic violence and language ibaresi görürüz ya,  işte belgesel bu rating sisteminin nasıl çalıştığını anlatıyor.

Sansür kurulu yerine geliştirilen bu rating sisteminin nasıl sansürden de beter olabileceği, Amerikan ahlak anlayışının nasıl yozlaşmış olduğu, cinsellik sansürlenirken şiddete nasıl da göz yumulduğu anlatılıyor.

İşin en ilginç tarafı da bu değerlendirmeleri yapan kurulun adeta bir gizli örgüt gibi korunması ve saklanması. İsimleri ve yüzleri bilinmiyor, kimse onları tanımıyor. Belgesel boyunca bir yandan da yapımcı Kirby Dick’in ve onun tuttuğu bir özel dedektifin bu ”örgüt”ün kimliğini araştırmasını izliyoruz. Buluyorlar mı söylemeyeyim spoiler olmasın:)

Darren Aronofsky, Kevin Smith, Maria Bello, John Waters, Matt Stone gibi önemli isimler de bu  kurumla ilgili yaşadıklarını, kendi deneyimlerini anlatıyorlar ve günümüzün iki yüzlü ahlak anlayışına ışık tutuyorlar.
Ayrıca haberimi nasıl da Atilla Dorsay gibi bitirdim, helal olsun bana.