Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nabza Göre Şerbet Veren Mobil Oyun

Nabza Göre Şerbet Veren Mobil Oyun

Sağlık ve mobil oyunculuğu birleştiren oyunun kontrol sistemi kalp ritmi üzerine kurulu.

Mobil oyunculuğun en popüler türleri, az sayıda mekanikle süreklilik sağlayan platform ve yapboz oyunları. Durağan yapıları ve istediğimiz an kapatabilme özgürlüğü de bu türlerin cazibesini arttırıyor. İki boyutlu platform oyunları, yani “ilerlemeli engel geçmeli” kurguya sahip Flappy Bird, Jetpack Joyride gibi örnekler harcadığımız zamanı hatırlamamıza yardımcı olacaktır.

Amsterdam merkezli sağlık üzerine yazılım geliştiren Happitech de bağımlılık yapan bu modeli farkındalık yaratmak için kullanmış. Skip a Beat isimli oyun yukarıdaki örneklere benzer çalışsa da karakteri kontrol etmek için kalp ritmimizi kontrol altında tutmamız gerekiyor. Ruhsal dinginliği ve sakinliği vücudumuza yansıtıp karakterin oyun içinde ilerlemesini sağlıyoruz.

iPhone ve iPod touch için geliştirilen Skip a Beat, dört farklı nabız şiddetine göre farklı oyun modları bulunuyor. Cihazın kamerasına parmağımızı koyarak oyun sürekli olarak kalp ritmimizi ölçüyor ve karakterin geleceğini doğrudan etkiliyor. 

LeWeb’de acı, bağımlılık gibi beynin doğrudan etkilediği duyguların kontrolünden bahseden Judson Brewer ve Christopher deCharms’ın konuşmalarını anımsatan bu oyun bedenimiz üzerindeki kontrolü arttırmayı eğlenceli bir yolla sağlıyor.

Görsel; Skip a Beat