Gökhan Doğan, geçtiğimiz yıl, Turgut Uyar’ın Geyikli Gece isimli şiiri için hazırladığı kısa animasyonuyla konuğumuz olmuştu. Genç tasarımcı bu defa “Follow the Banana” adlı yeni bir kısa animasyonla karşımızda.
Teknik açıdan kendine meydan okumak yaratıcılığın önemli bir parçası
Follow the Banana başlığı insana hemen “Follow the white rabbit!” sloganını çağrıştırıyor. Alice Harikalar Diyarında’dan başlayarak Jefferson Airplane’in 1967 tarihli White Rabbit şarkısı ya da Matrix serisi gibi pek çok esere dokunan bu beyaz tavşancık, bugün yaratıcılığın sembolü bir imge olarak kanıksanmış durumda. Dolayısıyla ilham perilerinizi bulmak için beyaz tavşanı takip etmelisiniz. Belki de o sizi tasarlamak istediğiniz esere ulaştırır. Gökhan Doğan da muzlu animasyonunu hazırlarken beyaz tavşanın peşinde uzun bir yolculuğa çıkmış. Tabii mesele yalnızca ilham değil, aynı zamanda teknik beceri. Gökhan Doğan, muzun yaratılması en zor biçimlerden biri olduğunu ve bununla ilgili uzun bir araştırma-geliştirme süreci geçirdiğini vurguluyor. Hem bloglardan edindiği bilgilerin hem de haftalar süren çalışmalarının sonucunda kendine yönelttiği meydan okumayı zaferle tamamlamış. Tasarımcı Follow the Banana’yı yaratırken kullandığı araçları, Houdini, Substance Painter ve Redshift olarak sıralamış. Özellikle Substance Painter ve Redshift’teki becerilerini geliştirmek için çalışması gerekmiş. Gerçekten de şekilden şekle ve dokudan dokuya yapılan geçişlerde bu öz disiplin sürecini okuyabiliyorsunuz.
Gökhan Doğan, İstanbul’da animasyon ve dijital sanat odaklı çalışmalar yapan yaratıcı grup Void çatısı altında üretiyor. Farklı medya platformlarında müşterilerine destek veren Void’in yanı sıra kişisel projeler üreterek sürekli ilerlemeye ve kendini geliştirmeye devam ediyor. Doğan’ın projelerini Instagram ve Behance üzerinden takip edebilirsiniz.
Görsel: Behance