Müzik seçimi çoğu zaman yorucu bir süreçtir. Eğer dinlemek istediğiniz parçayı bilmiyorsanız türler, gruplar, albümler arasında kaybolabilirsiniz. Hatta dinlemek istediğinizi bulduğunuzda bile sizi tatmin etmeyebilir. Kimi zaman da bu işi dijital radyolara bırakmak istersiniz. Onun sizin yerinize benzer parçaları çalması kolay bir kaçış olur. Fakat yine de sizin müzik zevkinizi öğrenmesi için yoğun bir çaba göstermeniz gerekir.
Prism, müzik zevkinizi sizi yormadan öğrenen ve farklı zaman dilimlerinde farklı tercihlere ayak uyduran bir müzik çalar. Farklı gün ve saatlerde ne dinlemek isteyeceğinizi öğrenip ortamdaki kişi sayısına göre müzik seçimi yapıyor. Herkesin sevebileceği ve zevkine uyan parçaları oynatıyor. Odadaki kişi sayısını Bluetooth ve Wi-Fi bağlantısına sahip telefon ve giyilebilir cihazlarla ölçüyor.
Evde müzik dinlemenin en kaliteli yöntemi ise hoparlör ve ses sistemi kullanmak. Ancak ses sisteminizi kullanmak için bilgisayar veya akıllı telefon gibi cihazları bağlamanız ve parça seçmeniz gerekiyor. Bu durumda ise o cihaz sadece müzik çalmak için kullanılabiliyor. Prism, bu aracılara ihtiyaç duymadan doğrudan ses sisteminize bağlanıyor.
Piramit şeklinde bir tasarımı olan Prism’in bir yüzü çalan parçayı beğenmek, diğer yüzü parçayı değiştirmek için yerleştirilmiş iki tuşa ait. Üçüncü yüzü ise bağlantı ve güç çıkışları için ayrılmış. Bu sade yapısı kolay kurulum ve kullanım imkanı sağlıyor. Birkaç tuş ile cihaz üzerindeki tüm işlemleri gerçekleştirebiliyorsunuz.
“Benim zevkime vakıf olacak kadar parçayı nereden bulup çalacak?” sorusuna yanıtı ise popüler çevrimiçi müzik dinleme servisleri ile veriyor. Spotify, Soundcloud ve Deezer ile senkronize olabilen cihaz, akıllı telefonlarla da kontrol edilebiliyor. Böylece kişisel hesaplarınızdaki veriyi de bir bakışta öğreniyor.
Kickstarter üzerinden duyurulan proje hedeflenilen miktarın üzerinde destekçiyi erkenden toplamayı başardı. 70.000 dolarlık limitleri geçerek projeyi geliştirecek motivasyona sahip oldular. Şimdiki amaçları 120.000 doların üzerine çıkarak 6 farklı renk ile Prism’in üretimini gerçekleştirmek.
Müzik çalarımızın shuffle özelliğini açıkken istediğimiz anda doğru parçayı çaldığında hem heyecanlanır hem de sevinirdik. Bu tesadüf, Prism ile hayatımızın rutini olabilir.
Görsel; Kickstarter