Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Moto X’in Etkileşimli Reklam Panosu ile Kendi Telefonunuzu Tasarlayın

Moto X’in Etkileşimli Reklam Panosu ile Kendi Telefonunuzu Tasarlayın

Chicago sokaklarında rastladığımız Moto X'in otobüs durağını kaplayan interaktif reklam panolarını deneyimledik.

Chicago’nun neredeyse tüm reklam panoları Motorola’nın yeni ürünü Moto X için hazırlanmış reklam panoları ile dolu diyebiliriz. Bu ise diğerlerinden biraz farklı, bugün bir otobüs durağında deneyimlediğimiz etkileşimli reklam panosu. Otobüs durağının dışı aşağıda göründüğü gibi:

Bahsettiği şeyi anlamak için panoya yaklaşıp kamera deliğinden bir şeyler görmeye çalışıyorsunuz ama asıl bahsettiği panonun arkasında, yani otobüs durağının içinde:
Pano ‘Kendi Moto X’ini tasarla’ mesajıyla karşılıyor sizi. Fikir olarak güzel olup pratikte son kullanıcı için çok da anlamlı olmayan işler arasından takır takır çalışıyor olmasıyla sıyrılıyor hemen. Arayüz önce fotoğrafınızı çekiyor, daha sonra telefonunuz için istediğiniz rengi seçiyorsunuz. Bir sonraki adımda da diğer detay rengini seçiyorsunuz, zaten bu adımda ekran bir önceki seçiminize göre bir öneride bulunuyor. En sonda da ‘Design by’ yazısının altına kendi imzanızı atıyorsunuz ve böylece kendi telefonunuzun tasarımcısı gibi hissediyorsunuz. (E-posta adresinizi alan uygulamanın size kendi tasarımınızı göndermesini bekliyorsunuz ama göndermiyor, en azından aynı gün içinde.)
Kişinin kendini yansıtan reklam panosu şehirdeki markanın diğer tüm reklam panolarında verdiği mesajı takip ederek kendi stiline bakarak telefonunu yaratabilirsin diyor.