Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Moğolistan Olimpiyat Takımının Viral Seremoni Giysileri

Moğolistan Olimpiyat Takımının Viral Seremoni Giysileri

Ülkelerin 2024 Paris Olimpiyatları’nın açılış seremonilerinde giyeceği bir bir görücüye çıkarken, Moğolistan Takımı’nın seremoni giysileri farklı tasarımlarıyla viral bir etki yaratıyor.

Moğolistanlı sporcuların 2024 Paris Olimpiyatları açılış seremonisinde giyeceği etnik esintili tasarım giysiler, Paris Olimpiyatları’nın açılış seremonisini adeta bir moda şovuna dönüştüreceğe benziyor. Ülkenin önde gelen moda evlerinden Michel & Amazonka imzası taşıyan giysiler ülkenin kültürel mirasını temsil etmesinin yanında, mitolojik ve epik bir etki de yaratıyor.

Koleksiyonun İlhamı Moğolistan Bayrağı

Moğolistan’a özgü geleneksel yelekler, el işçiliği nakışlar ve detaylara bolca rastlayacağımız bu seremoni koleksiyonunun renk teması ise Moğolistan bayrağına dayanıyor. Tasarımların hikayesi ile Moğolistan tarihine damga vurmuş ünlü bağımsızlık savaşçılarına ve hükümdarların giysilerinden izler taşıyor.

Mavi, kırmızı ve altın sarısı renk temasında hazırlanan giysiler ülkenin başkenti Ulanbatur’da bulunan atölyede, her bir parçaya 20 saatten fazla emek vererek hazırlanmış. Moğolistan’ın etnik ve kültürel mirasını dünyaya duyurma misyonuyla yola çıkan Michel & Amazonka, aynı zamanda ülkenin 2022 Pekin Kış Olimpiyatları ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda giydiği seremoni kıyafetlerinin yanı sıra Moğolistan Havayolları mürettebatının uniformalarına da imza atmasıyla tanınıyor.

Görsel: Facebook