Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Modern kartvizit: Poken

Modern kartvizit: Poken

Poken, bir nevi 21`inci yüzyıl kartviziti olarak tanımlanıyor. Poken aracılığı ile isim, resim, adres, telefon, email, Facebook, Twitter, MySpace ve tüm internet profillerinizi yanlışlığa yer bırakmadan, kâğıtlara not alıp kaybolmalarına meydan vermeden paylaşabiliyormuşuz. Ayrıca tüm bilgileri Vcard olarak Outlook`a ve cep telefonuna anında aktarabilen cihaz, “Best Real Gadget 2009″ ve ” Best Newcomer 2009″ ödüllerini almış.

Kiminle ne zaman tanıştığınızı anında görüntüleyebiliyor ve kendi bilgilerinizi güncelleyebiliyormuşsunuz. Bu bilgileri paylaşmak için Poken`leri birbirine dokundurmamız yeterli oluyormuş.

poken

Poken`in olayı, üstünde radyo vericisi olan bir USB çubuğu bulundurmasıymış. Poken sahibi, www.poken.com`da açtığı hesaba, istediği sosyal ağlara ait bilgileri girebiliyormuş ve böylece bunların hangilerinin cihaza yükleneceğini seçip, kimlerle paylaşılacağını belirleyen gruplara ayırmak mümkün oluyormuş.

Bilgisayara aktarma yapmadan 64 kartvizit bilgisi kayıt edebilen pokenSPARK ve 2 Gb Memory Stick özelliğiyle pokenPULSE neredeyse limitsiz kayıt yapılabiliyormuş.

Poken Spark
pokenSPARK (web sitesinde başka figürlü olanları da mevcut)

Poken 2GB USB
pokenPULSE 2GB Memory Stick (web sitesinde farklı desen ve renkleri de mevcut)