Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
MIT’den Videolardaki Objeleri Kontrol Eden Teknoloji

MIT’den Videolardaki Objeleri Kontrol Eden Teknoloji

MIT'de doktora öğrencisi olan Abe Davis, normal kamera ile çekilmiş görüntülerdeki objeleri dijital olarak hareket ettirebiliyor.

MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory kapsamında doktora öğrencisi olan Abe Davis, video üretim ve kullanım alanında yeni ufuklar açabilecek bir teknoloji geliştirdi. Geleneksel kamera ile çekilmiş görüntülerin etkileşimsiz doğasını analiz ederek yapay olarak dokunabileceğimiz bir forma sokuyor.

Davis’in geliştirdiği İnteraktif Dinamik Video isimli bu teknoloji basitçe, bir düzlem üzerinde duran ismin karşılaştığı titreşimi tanımlayarak video üzerinde onu farklı bir katmana koymasını sağlıyor. Böylece bilgisayar ortamında bu obje sanal olarak hareket edebiliyor.

Abe Davis, bu teknolojinin video üretim ve kullanım alanındaki birçok faktörü değiştireceğini öngörüyor. Örneğin büyük bütçeli filmlerde gerçek insanlarla bilgisayar destekli yaratılan objelerin etkileşim kurulabilmesi hem iki düzlemin üst üste geçmesi hem de devasa bütçeler gerekiyordu. Ancak onun yerine objelerin algılanabilir ve etkileşime geçilebilir olmasıyla çok çok daha düşük maliyetlerle bilgisayar destekli prodüksiyonlarlar gerçekleştirilebilir.

Gerçek iki obje veya bir sanal bir gerçek obje arasında etkileşim kurabilen bu teknolojiyle aynı zamanda köprü gibi yapıların araştırma ve analizini de gerçekleştirmek mümkün.

Görsel: Abe Davis