Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Microsoft’un Sosyal Platformu So.cl

Microsoft’un Sosyal Platformu So.cl

Microsoft FUSE Labs'in Washington, Syracuse ve New York Üniversitesi öğrencileri için sosyal araştırma ve paylaşım projesi olarak geçen sene aralık ayında hayata geçirdiği So.cl, geçtiğimiz haftalarda beta sürümden çıkarak herkesin erişebileceği bir sosyal ağ statüsüne kavuştu. Beğendiğiniz konuları işaretleyip paylaşma açısından Pinterest'i, görünüm olarak da Google+'yı anımsatan platformun alternatif bir sosyal mecra olarak kuruluş amacı; araştırma, biriktirme ve paylaşma konusunda kullanıcıları teşvik etmek.

https://www.youtube.com/watch?v=CVul3uipSrc


So.cl
'a Facebook veya Windows Live hesabıyla giriş yapabiliyorsunuz. İlgi duyduğunuz ve merak ettiğiniz şeyleri arama çubuğundan arayıp, çıkan sonuçlardan istediklerinizi işaretlereyerek takipçilerinizle paylaşabiliyorsunuz. Yaptığınız aramalar Bing altyapısı ile gerçekleştiriliyor ve profilinize kaydediliyor.

YouTube videolarını biraraya getirerek 'video partileri' oluşturma ve birçok kişiyle aynı anda topluca video izleyebilme seçeneği, So.cl'ın diğer dikkat çekici özelliklerinden. Ayrıca videoları izlerken partiye katılan kullanıcılarla eş zamanlı yazışıp, yorumlarını görebiliyorsunuz.

Merak ettiğim şey ise sürekli bulunduğumuz Facebook, Twitter gibi sosyal medya ortamlarından farklı şekilde hizmet vermeyi amaçlayan So.cl'ın, genel olarak kullanıcıları kendisine çekmeyi başarıp başaramayacağı.

Deneyimleyenler bu noktada yorumlarını paylaşırlarsa sevinirim 🙂