Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Microsoft – Otomobil İçi Windows 8 ve Kinect Teknolojisi

Microsoft – Otomobil İçi Windows 8 ve Kinect Teknolojisi

Teknoloji ilerledikçe otomobil üreticileri yazılım şirketleriyle çalışarak her yıl yeni model araçlarında farklı kullanım kolaylıkları sağlamaya çalışıyorlar. Microsoft'tan gelen son haberlere göre şirket, Kinect ve Windows 8 teknolojilerini oto içi kullanıcı arayüz panelinde otomobil üreticilerine birarada sunmayı hedefliyor.

Otomotiv dünyasında Microsoft’un adı bu yıl ses getiren farklı bir projeyle daha anılmıştı, hemen onu da hatırlatalım. Yılın ilk çeyreğinde West Coast Costums ile ortaklaşa girişilen "Project Detroid" adlı projede 1967 Mustang fastback gövdeye sahip mavi led aydınlatmalı 2012 model Mustang’a,  Windows Phone 7 ve Viper SmartStart adında bir gösterge paneli eklenmişti ki, bu panel sayesinde kullanıcılar aracı otomatik kilitleyebiliyor, araç içinde Xbox oynayabiliyor, web’de gezinebiliyor ve Bing maps arayüzünden en yakın benzin istasyonu, kafe&barları görebiliyorlardı.

Daha önce Aston Martin, BMW, Honda ve Nissan otomobillerinde Windows Embedded yazılım mimarisini kullanan markalardı. Son dönemde ise Mercedes, Ford, BMW gibi markaların kendi uzaktan hareket etkileşimli ve ses kontrollü teknolojilerini geliştirmeye çalıştıkları biliniyor.