Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Microsoft, Işınlanma Hayallerimizi Hologramla da Olsa Gerçekleştiriyor

Microsoft, Işınlanma Hayallerimizi Hologramla da Olsa Gerçekleştiriyor

Microsoft'un geliştirdiği "Holoportation" projesi, hologram ve teleportation kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Proje ekibi, istediğimiz yere ışınlanabilmemiz için çalışıyor.

Hangimiz ışınlanma hayalleri kurmadık ki. Uzaktaki bir arkadaşımıza, yurt dışındaki bir etkinliğe, trafikte sıkışıp kalmışken eve, alarmı ertelemekten geç kalmışken de işe ışınlansak fena mı olurdu yani?

Teknoloji henüz “Bir tane kopyam olsun, o çalışsın/okusun ben de yatayım.” noktasına gelmemiş olsa da hologramımızı özgürce seyahat ettirebiliriz. Tabii orijinalinin gitmesi görmesi gibi olmayabilir, orası ayrı.

Microsoft, ışınlanma hayallerimizi gerçekleştirmek için çok önemli bir adım atıyor ve Holoportation adlı projesini hayata geçiriyor. Proje sayesinde, kullanıcılar dünyanın her yerine eş zamanlı ve 3 boyutlu olarak ışınlanabiliyor.

Çalışma yüksek kaliteli 3B modellemeden faydalanıyor. Taranan ve elde edilen görüntü gerçekmiş gibi görünüyor. HoloLens kullanıcılarının yakın zamanda sahip olabileceği teknoloji sayesinde, anılar bile etkileşimle tekrar tekrar oynatılabilecek.

Microsoft’un araştırma müdürü Shahram Izadi, Skype tarzı bir iletişim kurulmasına olanak tanıyan teknolojiden bahsederken “Bir yerden başka bir yere ışınlanabileceğinizi hayal edin.” dedi.

Görsel: Youtube