Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mercedes’le Spotify’da Kendi Rockstar Kimliğinizi Keşfedin

Mercedes’le Spotify’da Kendi Rockstar Kimliğinizi Keşfedin

Mercedes Facebook veya Linkedin'le bağlandığınızda karakterinize uygun bir playlist'i Spotify aracılığıyla sunuyor.

Mercedes-Benz yeni CLA serisini tanıtmak için Singapur’da müziği tema olarak kullanan bir kampanya yarattı. Lansmanı yapılan dijital platformun ismi Corporate Rockstar. Kullanıcıların kendi rockstar kimliklerini bulduğu internet sitesine Facebook profilinizle bağlanıyorsunuz ve uygulama profiilinizi analiz ederek sizin müzikal alt kimliğinizi çıkarıp kendi algoritmasından destek alarak size özel bir playlist yaratıp sunuyor.
Kullanıcılar 6 gruba ayrılmış;Master Explorer, Minister of Thrills, Supreme Spartan, Media Wizard, Extremely Secret Agent ve Executive Nomster. Buna uygulama kullanıcıların Facebook aktivitelerinden yola çıkarak karar veriyor. İsteyen, uygulamaya Linkedin profiliyle de bağlanabilir ve profesyonel bağlantıları ile kendi müzikal karakterini bulabilir. Linkedin profiliyle bağlananlara uygulama bir de kişiselleştirilmiş rockstar kartviziti ile birlikte Facebook’tan indirilebilen ve paylaşılabilir ve CV de hediye ediyor.

Bu kurgunun ‘Facebook’la bağlan ödülleri kazan’ demek yerine Spotify’ı kendi içine katıyor olması projeyi dikkat çekici kılıyor. Kampanyanın ödüllerin arasında 50 Spotify premium üyelik ve 3 kişiye de Rockstar gibi yaşayacağı bir hafta sonu deneyimi olacak.
Bu kampanya için marka elbette Spotify’ı da bir mecra olarak kullanarak branded playlist uygulamasını kullanmış, hedef kitlesi trendleri erken yakalayan profesyoneller olduğu için BBDO Proximity’nin bu hamleleri çok yerinde.