Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mercedes CLA-Serisi Tanıtıldı!

Mercedes CLA-Serisi Tanıtıldı!

Mercedes-Benz'in yeni önden çekişli kompakt ve spor sedanı CLA Serisi Detroit'te tanıtıldı.

Mercedes’in yeni A-Serisi’nin Türkiye lansmanının ardından yayımladığımız haberin son kısmında kamuflajlı fotoğraflarıyla CLA-Serisi‘nden kısaca bahsetmiştim. Kamuflajlarında sıyrılmış ve tüm güzelliğini sergileyen haliyle yeni CLA-Serisi bugün Detroit’te gerçekleşen North American International Auto Show‘da tanıtıldı.

Platformunu ve tasarım detaylarının büyük kısmını A-Serisi ile paylaşan CLA-Serisi, özellikle silüetinde CLS-Serisi‘nin 4 kapılı coupé izlerini taşıyor. Dünya prömiyeri, Berlin’de düzenlenecek olan Mercedes-Benz Fashion Week’te gerçekleştirilecek olan otomobilin teknik olarak en ilgi çekici yanı, tamamen verimlilik üzerine geliştirilmiş bir otomobil olan Toyota Prius‘un sahip olduğu 0.25’lik değerden de düşük olan 0.23‘lük sürtünme katsayısı. Bu değer aynı zaman yeni bir rekor olarak kayıtlara geçiyor.

CLS-Serisi

CLA-Serisi, bir premium kompakt sedan olarak son derece niş bir konuma sahip olacak olsa da elbette tamamen yalnız başına kalmayacak. 2011’de Cenevre’de konsept araç olarak sergilenen ve 2013 sonunda satışa sunulacak olan Audi A3 Sedan modeli şüphesiz CLA-Serisi’nin en ciddi rakibi olacak.

Audi A3 Sedan Concept