Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mamasına Ev Konforunda Avlanarak Sahip Olan Kedi

Mamasına Ev Konforunda Avlanarak Sahip Olan Kedi

Hazırlanan düzenek sayesinde, Monkey isimli kedi akşam yemeği için evdeki bulmacaları çözüp avladığı topu doğru yere koyarak ziyafet çekebiliyor.

Ben Millam, kedisi yani evinin gerçek sahibi Monkey için yemek saatlerini eğlenceli maceralara dönüştürmüş. Arduino gibi maker araçlarını kullanarak hazırladığı düzenek ve içi Nepeta (Kedi nanesi) dolu topları kullanarak Millam, kedisi Monkey’in hayatına renk katan bir düzenek geliştirmiş. Monkey, yemek yemek istediği zaman evde gizlenen topları bulup düzeneğe yerleştirmesi gerekiyor. Ve o zaman kabına otomatik olarak bir porsiyon mama düşüyor.

Bir nevi avlanma tatbikatı olan bu rutin için Millam, kedisini clicker yöntemiyle eğitmiş. Belirli koşullarla klik sesi çıkarıp tekrar ve doğru adımlarda ödüllendirme prensibine dayalı bu yöntemle Monkey bir süre içinde ne yapması gerektiğini kavramış.

Kendine yeni uğraşlar arayan bir insan, içgüdülerinin peşinden giden bir kedi ve maker ruhuyla geliştirilen bu düzenek, basit vizyonla nelerin geliştirebileceğine örnek oluyor.

Eğlenceli görüntülerden oluşan kamera arkası videosu:

Görsel; Ben Millam