Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Logo Tasarım Yarışması

Logo Tasarım Yarışması

Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı, kuruluş çalışmalarını yürüttüğü Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu ve kurmayı planladığı Beykoz Üniversitesi için bir amblem/logotype yarışması düzenledi. Son başvuru tarihi 1 Temmuz 2008 olan yarışmayı kazanan tasarım, 10.000 YTL’lik ödülü almaya hak kazanacak.

Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı’ndan yapılan açıklamada, logo tasarım yarışmasının öğrencilere ve profesyonellere açık olduğu bildirildi.

Tasarımlarda çağdaşlık, ileri teknoloji ve yükseköğretim kavramları vurgulanmasının beklendiği ve yarışmada üniversiteye gönderme yapacak nitelikteki tasarımlar üretilmesinin amaçlandığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, yarışmaya katılım şartları ise şöyle belirtildi;

Yarışmacılar, en fazla 3’er tasarımla katılabilecekler.
Katılımcılar tasarımlarını amblem ve tipografik çözümlerle birlikte oluşturarak gönderecekler.
Çalışmalar, geniş kenarı 150 milimetre olacak şekilde A4 kâğıda yerleştirilecek, altına ise geniş kenarı 25 milimetre olacak şekilde siyah beyaz örnekleri yer alacak ve yanında CMYK olarak renk değerleri belirtilecek ve şeffaf dosya içerisinde teslim edilecek.
Teslim edilen çalışmaların ayrıca CD ortamında 300 dpi çözünürlükte, CMYK ayarında TIFF veya JPEG formatında da teslim edilmesi gerekmektedir.
Yarışmacılar, ödüle layık görüldükleri takdirde, tasarımlarının Photoshop, Illustrator, Freehand ve CorelDraw gibi grafik formatlarında hazırlanmış halini teslim etmeyi taahhüt edecekler.
Bütün çalışmalar bilgisayar ortamında hazırlanmış şekilde teslim edilecek, bilgisayar ortamında hazırlanmayan çizimler yarışmaya katılamayacaklardır.

Tasarımlar Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı’nca oluşturulan yedi kişilik jüri tarafından değerlendirmeye tabi tutulacaklardır. Detaylı bilgiye vakfın internet sitesi www.turlev.org.tr‘den ulaşılabilir.

Yarışma afişi: http://www.turlev.org.tr/logo_yarisma_afis_1200.jpg
Yarışma şartnamesi: http://www.turlev.org.tr/sartname.doc