Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LeWeb 2014 Başladı [LeWeb 2014]

LeWeb 2014 Başladı [LeWeb 2014]

Avrupa’nın en önemli dijital inovasyon konferansı LeWeb, bugün Paris’te başladı.

2004 yılında Fransız girişimciler
Geraldine ve Loic Le Meur tarafından hayata geçirilen LeWeb; katılımcıları, konukları ve konuşmacıları ile dijital inovasyon alanında Avrupa’nın en büyük konferansı ünvanına sahip. Bigumigu olarak 3 gün boyunca etkinlik alanındaki gelişmeleri ve oturum özetlerini aktaracağız.

Bu sabah 9.30’da Geraldine ve Loic Le Meur ikilisinin açılış konuşmasıyla başladı LeWeb. Ardından Loic’in yanına fotoğrafçı
Christopher Michel gelerek etkinlik boyunca çekilecek binlerce fotoğrafın varlığından söz etti. Çekilen onca fotoğraf ve anıya rağmen bu fotoğraflara daha sonra tekrar bakılacağından şüpheli olan Michel, #lewebmoment etiketiyle katılımcıları fotoğraflarını paylaşmaya davet etti. Böylece üretilen tüm bu veri, hepimizin hizmetinde ve bilgisinde olacak.

Açılış konuşması sırasında mola olarak sahneye
ZenFriend ekibinden Sierra Campbell ve Remo Uherek geldi. Bu yıl LeWeb’in etkinlik alanında bulunan meditasyon odasında üç gün boyunca katılımcıları bireysel yolculuğa çıkaracak olan ZenFriend ekibi, tüm salonu 1 dakikalık nefesimizi dinleme egzersizine davet etti.

İlk oturumun son bölümünde ise risk sermayedarı
Fred Wilson sahneye çıktı. Loic ile kahvaltı yaparken aynı zamanda Tesla ve Uber’in otomotiv sektörüne kattığı değeri, BitCoin’in yükselen trendi ve paylaşım ekonomisi içindeki yerini ve siyasi aktörlerin teknoloji ve gelişim üzerinde yarattığı etkiyi tartıştı. Bu kalemlerin bireyler, gelecek ve toplum yapısı üzerindeki değişimi değerlendirirken geleceğin korkulacak bir son değil, analiz ve bilinç ile incelenmesi gereken bir süreç olduğuna dikkat çekti.

Devam eden oturumlarda ise
Crowd Economies on the Rise ile Airbnb, BlablaCar ve Lyft yetkilileri paylaşım ekonomisinin geleceğinden ve tüketici tercihlerinden bahsetti. Sonraki oturum olan Wearable Computing Ready to Take Off oturumunda ise James McQuivey, J.P. Gownder ve David Rose giyilebilir teknolojilerin hayatımızda nerede olduğunu ve nerede olabileceğini açıkladı. Teknoloji, cep telefonumuza sığacak kadar küçüldü. Fakat bir sonraki hamlesi büyük patlama gibi dağılarak hayatımızın her alanına giyilebilir ürünlerle yayılacak.

Yemek arasına kadar ilk gün böyle geçti. Öğle yemeğinden sonra ise oturumlar iki farklı salonda devam edecek. Tüm programı 
buradan kontrol edebilirsiniz. Fred Wilson ile Loic’in sohbetinin tamamını ise aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Görsel; Bigumigu