Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Metal Şeritlerden Minimalist Hayvan Heykellerine

Metal Şeritlerden Minimalist Hayvan Heykellerine

Güney Koreli sanatçı Lee Sangsoo, metal şeritlerlerle havaya çizim yapar gibi minimalist hayvan figürleri üretiyor.

Metali sanki gerçek dünyaya çizim yapıyormuş gibi kullanmak çok hoş estetik sonuçlar veriyor. Örneğin Luca Boscardin’in Animal Factory adlı yerleştirmesi, bu yolla çocuklar için nefis bir oyun alanı sunuyordu. Yine Serban Ionescu’nun, bir çocuk tarafından gerçek dünyaya çizilmiş gibi duran benzersiz metal mobilyaları da bunun en güzel örneklerindendi. Şimdi de Lee Sangsoo’nun metal hayvan figürleri var sırada.

Renklerle güçlenen boyut hissi

Sanatçı Lee Sangsoo, pratiğini bir tür “havaya yapılan çizim” olarak nitelendiriyor. Uzun metal şeritler onun elinde kedilere, flamingolara, köpeklere, papağanlara ve diğer hayvan figürlerine dönüşüyor. Heykellerde karışık malzeme kullanıyor. Ancak bir metreden daha geniş olan herhangi bir parçada mutlaka paslanmaz çelik ana malzeme. Metal şeritler yumuşak geçişlerle değişen renklere sahip. Bu renklendirme biçimi, figürlere hem boyut hem de daha güçlü bir temsiliyet yeteneği katıyor.

Lee Sangsoo

Picasso’nun tek çizgiyle çizilmiş gibi duran hayvan figürlerini hatırlayanlarınız olacaktır. Lee Sangsoo’nun ilham kaynakları bu çizimler. Kendisi bu yaklaşımı hakkında şunları söylüyor: “Çizgiler, düzlemler ve renkler işimde kullandığım önemli unsurlar. İki boyutlu eskiz defterinde çizilen çizgiler, eserin büyük akışını ve formunu belirler. Bu çizgiler üç boyutlu uzayda üç boyutlu hale gelir. Köşeli çizgiler, akışa ve bükülmeye göre çeşitli şekiller ve renkler alır. Böylece hareketsiz çalışmadaki dinamizmi hissedebilirsiniz. Ayrıca akışa bağlı olarak çizgilerin kalınlıkları ritmik olarak kalınlaşabilir veya incelebilir.”

Lee Sangsoo

Sanatçının yeni çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Lee Sangsoo Lee Sangsoo Lee Sangsoo Lee Sangsoo

Görsel: Instagram