Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eskidiğinde Tamamen Toprağa Karışan Doğa Dostu Çantalar

Eskidiğinde Tamamen Toprağa Karışan Doğa Dostu Çantalar

Kullanılan tüm malzemelerin doğaya karışabildiği tasarımıyla “Tree Bag”, ekosistemin üzerine hiç yük olmadan şıklık sağlıyor.

Hollandalı tasarım markası reWrap, sürdürülebilir bir gelecek anlayışıyla yola çıkmış ve üretimlerini; atık oluşturmamayı, ekosistemi korumayı ve zenginleştirmeyi hedefleyen tasarımlar yapmayı hedefleyen “Beşikten Beşiğe” (Cradle to Cradle) tasarım ilkesiyle yapıyor.

reWrap’in evrak çantası formundaki “Tree Bag” isimli el yapımı çantasında kullanılan malzemelerin tamamı ağaçlardan elde ediliyor. Dayanıklı, hafif ve su geçirmez olan Tree Bag, tamamen geri dönüştürülebilen malzemesi sayesinde kullanım süresini doldurduğunda gübrelenebilme özelliğine sahip. Bunun yanında görsel olarak da son derece şık ve minimalist bir tarza sahip.

Çantanın dış yüzeyindeki malzeme, sert ve suya dayanıklı olan hindistan cevizi kabuğunun lifleri ve doğal reçinenin birlikte preslenmesiyle elde edilmiş. Çantanın su geçirmez özellik kazanması için güneşte kurutulmuş kauçuk kullanılmış. Geleneksel sanayi ürünü kauçuk toprakta ayrışmazken güneşte kurutma yöntemiyle üretilenler tamamen ayrışabiliyor. Sap ve toka kısmıysa, FSC sertifikası ile sürdürülebilir yollarla elde edilmiş ceviz ahşaptan elde edilen malzemeyle yapılmış ve suya dayanıklı olması için balmumuyla cilalanmış. Son olarak parçalar; işleme ve üretim sürecinde daha az su ihtiyacı yaratarak, geleneksel ipliklerden daha sürdürülebilir olan odun hamurundan elde edilen ipliklerle dikilmiş.

Çantaların dikim süreci ise başlı başına bir proje. Çantaların dikimi, Amsterdam’da engelli vatandaşlara iş imkanı sağlamak amacıyla organize edilen bir atölyede gerçekleştiriliyormuş.

Görsel; reWrap