Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Korgün Akgün’ün Özgün Animasyon Tekniği ile Mini Seri: AAFİ

Korgün Akgün’ün Özgün Animasyon Tekniği ile Mini Seri: AAFİ

Kickstarter'da kitle fonlamaya çıkacak olan mini seri AAFİ, sanatçı Korgün Akgün, kesilmiş kağıt parçaları tek tek hareketlendirdiği animasyon ve içselleştirdiği hikaye anlatımı tekniğini birleşimiyle doğuyor.

Sanatçı Korgün Akgün, uzun yıllardır kendi çizim ve animasyon tekniğinde uzmanlaşmaya devam ediyor. 2020 yılında, pandeminin hemen öncesinde Korgün Akgün’ün Kısa Korku hikayelerine Bigumigu’da yer vermiştik. Aynı yıl Hakan Kurtaş, Farazi ve Kodes Kahra’ın FER isimli teklisinin müzik videosunu da aynı teknikle hayata geçirmişti. Bunun yanı sıra siyah zemin üzerine elle çizdiği kağıt parçaları ile yarattığı video formatları arasında yer alan Korgün Akgün ile Ahiret Sorularu ve Lütfen Öldür Beni serileriyle -bağlamının değişimiyle kara değil fakat- karanlık mizahıyla dikkat çekmeye devam etti.

Tüm bu farklı başlıklarda ürettiği videolarla adeta zanaatında ustalaşan Korgün Akgün, bu kez AAFİ isimli bir mini animasyon serisiyle karşımızda. Kickstarter’dan yakında fonlanmaya başlayacak olan seri Korgün Akgün’ün emek yoğun animasyon tekniğiyle bir bilimkurgu hikayesi sunuyor.

Mini animasyon serisi için yayınlanan fragmanda çöllerin içindeki bir figürün mistik meziyetlerini görüyoruz. Mekan tasarımlarının verdiği his Scavengers Reign‘deki izleyici farklı bir dünyada farklı bir paradigmaya taşıyabileceğini gösteriyor. Animasyon için gereken detay, her hareket ve karenin elle tek tek çizilmesi animasyon tekniği açısından yeni bir düzlem sunarken Korgün Akgün’ün diğer projelerinde sunduğu hikaye anlatımı tekniğinin birleşimiyle farklı bir hikaye sunacağını vadediyor.

2018’de Bigumigu’nun kurumsal kimliğinin yenilenmesinde rol alan ve yeni logoyu tasarlayan Korgün Akgün projeyi şu sözlerle açıklıyor:

Bu izlediğiniz trailer uzun seneler üzerinde çalıştığım bir animasyon tekniği ve hikaye anlatıcılığı birleşiminin özeti gibi. Nihayet bir Kickstarter projesi olarak yayınlama fırsatı bulacağım.

Aafi’nin tam olarak bir animasyon değil aslında. Geleneksel animasyon yerine, kağıt cut-out parçaları elle hareket ettirerek hayat veriyorum. Bu her bir sahneyi adeta bir tiyatro gibi manuel olarak çekmem anlamına geliyor. Kağıtlar, kalemler ve renklerle yapılan hareketler kameranın odak noktasıyla derinlik kazanıyor.

Aafi’nin her karesini detaylı bir şekilde çiziyorum ve ekibimle birlikte sahneleri adım adım canlandırıyoruz. Bu teknik hem çok zaman alıyor hem de inanılmaz derecede tatmin edici sonuçlar ortaya çıkarıyor!

AAFİ AAFİ AAFİ

Künye:

Fikir / Yönetmen: Korgün Akgün
Sanat Yönetimi Başkanı: Gülce Kuter
Sinematografi: Arınç Arısoy
Müzik: Alican Öyke

Fragman için Furkan Çelik a.k.a. Furkanfurkan teşekkürler