Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kendi Kendine Katlanarak Ayaklanan Robot

Kendi Kendine Katlanarak Ayaklanan Robot

Başta origami sanatı olmak üzere pek çok doğal süreçten esinlenerek geliştirilen bu robot, kendi kendine katlanıp hareket edebiliyor.

Parçalarını kendi kendine bir araya getirerek varolan ve insan müdahalesi olmadan görevini yapabilen bir robotun türü arasında farkını ortaya koyması çok zor olmazdı. Hızlı, erişilebilir ve ucuz şekilde robot yapmanın farklı yollarını arayan Harvard ve MIT’den bir grup mühendis bu fark yaratan robotu geliştirmeyi başardı. 

Kendini bağımsızca kurabilen robot geliştirme fikrinin temelinde bulunan katlanarak oluşma mekanizması için ilham kaynakları bir kağıttan karmaşık formlar yaratmaya dayanan origami sanatıyla çiçek açışı, protein katlanması gibi bazı doğal süreçler olmuş. 

Söz konusu robotların kullanım alanlarının çok çeşitli olabileceği düşünülüyor. Özellikle girilmesi güç yerlerde görev yapabilecekleri konuşuluyor. Ekibin örnek olarak verdiği uzayda görev almaları fikri de belki bunun ilerideki en temel veya uç hedefi olabilir. 

Harvard Microrobotics Lab‘de geliştirilmiş bu robotun oluşturulma aşamasına alttaki videodan tanık olabiliyoruz. Daha fazla bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.