Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Grafiti Yapan Drone Ön Siparişe Açıldı

Grafiti Yapan Drone Ön Siparişe Açıldı

Sanatçı Katsu ve Tsuru Robotics iş birliğiyle geliştirilen Katsuru Beta adlı grafiti drone’u, herkesin erişebileceği bir ürün olarak ön siparişe açıldı.

Teknoloji sanatsal üretim sürecini kolaylaştırdı, dönüştürdü ve artık sanat büyük oranda teknolojinin etkisi altında evrimini sürdürüyor. Katsu’nun ulaşması zor yüzeylere drone’la yaptığı çizimler yakın gelecek hakkında önemli öngörüler sunuyordu. Yine MIT Media Lab’ın geliştirdiği ve çizimleri herhangi bir yüzeye eş zamanlı olarak kopyalayan drone’lar da sanatçı-robot uyumunun geleceğine dair ipuçları sunuyordu. Şimdi ise Katsu’nun kullandığı Katsuru Beta adlı drone’un herkesin erişebileceği bir ürün olarak satışa çıkacağı gerçeğiyle karşı karşıyayız.

Akıllı grafiti drone’u: Katsuru Beta

Sınırlı sayıda piyasaya sürülecek olan Katsuru Beta, New York’lu yeni medya sanatçısı Katsu ve Moskovalı girişim Tsuru Robotics iş birliğiyle geliştirilmiş. Drone kullanılmadığında dört pervane kolu içeriye doğru katlanıyor ve böylece taşınması kolaylaşıyor. Standart boyutlu sprey boya tenekeleri, yerleştirildikleri merkezi bir yuvada duruyor ve bu spreyler dahili bir uzaktan kumanda ünitesi kullanılarak etkinleştirilebiliyor. Drone tek şarjla 10 dakika boyunca havada kalabiliyor.

Drone başlangıçta yarı otonom olacak. Örneğin kullanıcılar drone’un gittiği yönü elle kontrol etmek zorunda olacaklar ancak yüzeyle drone arasındaki püskürtme mesafesi drone tarafından otomatik olarak korunacak. Önümüzdeki yılın sonlarına doğru ise tamamen otonom olmasını sağlayacak bir yazılım güncellemesi yapılması planlanıyor.

Katsuru Beta’yı ön siparişle edinmek mümkün. Sipariş için 18 yaş üstü olmak gerekiyor. Ön siparişle satın alınan drone’lar Katsu tarafından elle imzalanmış bir kılıf içinde teslim edilecek. 2.499 dolardan satışa çıkan ürünün gönderim tarihi ise Haziran 2020 olarak belirlenmiş.

Katsuru Beta

Görsel: Katsuru Beta