Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kariyer.net CEO’su Yusuf Azoz, Periscope Üzerinden Soruları Yanıtladı

Kariyer.net CEO’su Yusuf Azoz, Periscope Üzerinden Soruları Yanıtladı

Periscope'un kullanım alanına üst düzey yöneticilerin soru-cevap yayını yapması da eklendi.

Mobil üzerinden canlı yayın yapma imkanı, sektör gözetmeksizin herkese yeni bir mecra anlamına geliyor. Bunun nasıl kullanılacağı ise kullanılacağın çizeceği portreyle şekilleniyor. Birçok dizi ve spor yayının Periscope ve Meerkat üzerinden yayınlanması yapımcıları endişelendirirken kimi diziler de bu ağlar üzerinden eş zamanlı yayınlanıyor. Moda markaları ise düzenledikleri gösterileri buradan yayınlamayı tercih edebiliyor.

Mobil yayıncılığın kurumsal hayatta kullanım modelleri arasında Kariyer.net de Türkiye’deki kullanıcılar için bir yenisini ekledi. Kariyer.net’in CEO’su Yusuf Azoz, yaptığı Periscope yayınında canlı olarak soruları yanıtladı. Yusuf Azoz yayına hem izleyicilerin ısınması hem de tekrara düşmemek için, sosyal ağlarda sıkça sorulan soruları yanıtlayarak başladı. İzleyicilerden sorular gelmesiyle birlikteyse oturum canlı soru cevap oturumuna dönüştü.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekşi Sözlük üzerinde yaptığı soru-cevap oturumu ve Periscope üzerinden teyit etmesiyle teknolojinin ünlü isimler için de kullanılabilir olduğunu görmüştük. Yusuf Azoz’un yaptığı yayın da Türkiye’deki üst düzey yöneticilerin bu mecrayı nasıl kullanabileceği örnekleyen bir ilk olarak dikkat çekiyor.

Görsel; Periscope