Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kağıttan Yapılmış Geometrik Hayvan Heykelleri

Kağıttan Yapılmış Geometrik Hayvan Heykelleri

Animasyon öğrencisi Wolfram Kampffmeyer, katlayıp yapıştırarak kağıttan çarpıcı heykeller yapıyor.

Kağıt katlama sanatı dendiğinde akla önce Origami geliyor. Japon kültürünün ürünü olan bu sanatta herhangi bir yapıştırıcı, birleştirici madde kullanmadan sadece katlanıyor. Bunun sonucunda ise o dünyanın kapıları açılıyor. Papercraft denilen kağıt kullanma sanatı ise kağıdı belirli kalıplar ile yapıştırmayı ve birleştirmeyi de bünyesinde topluyor. Önce tasarımın kalıpları ve eklem yerleri belirleniyor. Ardından onları bir arada tutacak kulakçıklar 2 boyutlu birleştirilmemiş tasarımda eklemlere ekleniyor. Böylece kesip yapıştırma işlemini uyguladığımızda elimize anlaşılır bir figür geçiyor.

Papercraft’ın en basit örnekleri birkaç santim büyüklüğünde ve kübik yapılardan oluşuyor. Yapımı kolay ve minimal efor gerektirdiği için giriş seviyesi için ideal tasarımlar dörtgene en yakın olanlar. Tasarımı zenginleştirmek ve geometrik şekillerle gerçeğe yaklaştırmak ise bu işin hüneri haline geliyor. Sonrasında insanın önündeki tek engel, hayal gücü ile karşılaşıyor.

Wolfram Kampffmeyer, Bilgisayar Animasyonları bölümünde okuyan Alman bir öğrenci. Paperwolf isimli bu projesinin ortaya çıkışını ise çok sade bir içgüdü ile açıklıyor;

“Bütün gün bilgisayar başında oturarak üç boyutlu modeller yaparsanız, bir süre sonra onları elinizde tutmak istersiniz.”

Etsy üzerinden de hizmet veren sanatçı, tema olarak hayvanları seçiyor ve onların zengin dünyasını mat ve özenli renklerle heykellerine yansıtıyor.

Kaynak; DeWanda