Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Johanna Blakley: çakma ve esinlemeler kreatif endüstrileri geliştirir

Johanna Blakley: çakma ve esinlemeler kreatif endüstrileri geliştirir

Sadece reklam sektörü ile kısıtlamadan diyebilirim ki, esinlenme – çakma olayını dilimizden düşürmüyoruz.

Geçen hafta Johanna Blakley'in TED konferansında moda sektöründe olmayan yasal kısıtlamalardan yola çıkarak anlattığı 'Modanın özgürlük kültüründen alınan dersler' sunumunu izledim.

Sunumdaki ilk şokum; moda sektöründe tasarım çalınmasına karşı bir yasal bir durum olmadığı, herkes istediği kıyafeti kendi koleksiyonuna alabileceği idi.

'Çakma ve esinlenme konusunda bu kadar takıntılı olmaya gerek yokmuş aslında cidden haaa' dedirten sunumu izlemenizi tavisiye ederim. Siz nasıl tepki vereceksiniz merakla bekliyorum…

"Film, müzik ve yazılımlar üzerinde ciddi yaptırımları olan telif hakkı koruma kanunu moda endüstrisini teğet geçiyor ve moda da bu sayede hem yenilikçi olabilip hem de satışları artırıyor," diyor Johanna Blakley. Johanna Blakley'i TEDXUSC 2010'da tüm kreatif endüstrilerin modanın serbest kültür anlayışından öğrenebileceklerini anlatırken izliyoruz.

Sunumun Türkçe alt yazılı halini izlemek için şurdan siteye gidip, videonun altındaki subtitle seçeneğinden Türkçe'yi seçebilirsiniz…