Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İzinsiz SMS ve E-Posta Gönderimini İhbar Servisi: Spambitti.com

İzinsiz SMS ve E-Posta Gönderimini İhbar Servisi: Spambitti.com

1 Mayıs itibariyle reklam, kampanya gibi gelişmeler kullanıcı izin verilmediği sürece zorla gönderilemeyecek.

SMS ve e-posta ile yapılan kampanya bilgilendirmesi, reklam, promosyon gibi güncellemeler, 1 Mayıs’ta yürürlüğe giren yasa ile birlikte kullanıcıların iznine tabii olacak. Yani bireysel olarak o markanın promosyonlarına dair bilgilendirme mesajları almak istiyorsanız, onay vermeniz gerekiyor. Yani artık telefon numaramız bilgimiz dışında paylaşılarak bilmediğimi numaralardan SMS almayacağız. Onay verdiğimiz marka ve kişilerden ise gelişmeleri hakkında bilgi almaya devam edeceğiz.

Eğer “spam yasasına” karşı gelerek hala SMS ve e-posta gönderimine maruz kalırsanız ihbar etmeniz yeterli. Telefona gelen bir bildirimi silmekten farklı olmayan ihbar sürecine de üşenenler için ihbar servisi yayınlandı. Spambitti.com ihbar etmeye üşenenler için hazırlanmış ihbar iletme aracı. Siz üşeniyorsanız onlar iletiyor, hatta sonucu da size bildiriyorlar. Tek yapılması gereken ise izinsiz SMS veya e-posta’nın ekran görüntüsü, isim soyisim ve iletişim için e-posta adresi.

Kişisel bilgilerin gizliliği ve veri paylaşımı konusunda atılan bu adımın sürekliliğini görmek için her kullanıcının bir nebze olsun kişisel verisine sahip çıkması gerekiyor. İhbar aracına buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel; Spambitti.com