Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnternet Bağlantısıyla Değişen Otomotiv Dünyası [RISE 2016]

İnternet Bağlantısıyla Değişen Otomotiv Dünyası [RISE 2016]

INRIX'te Chief Revenue Officer olarak görev yapan Rafay Khan, internete bağlanabilen araçlarla ortaya çıkan verinin gücünü paylaştı.

İnternetle buluşan her nesne gibi otomobiller de bu donanımdan sonra yeni özellikler ve anlamlar kazanıyor. Bağlanabilir araçlar popüler bir tamlama olmadan önce, yani 10 yıldır faaliyet gösteren INRIX otomobillerden topladığı veriyi anlamlandıran bir şirket. 100’den fazla şehirde faaliyet gösteren INRIX, Chief Revenue Officer’ı Rafay Khan’ın katılımıyla RISE 2016’da otomotiv dünyası ile teknolojinin birlikteliğiyle doğan anlamlı veriyi paylaştı.

Khan, trafik ışıklandırmalarından yollardaki yoğunluk ve davranış akışını analiz edebilen şirket ön cam sileceklerin ve araç içindeki termometrelerin ürettiği veriyi birleştirerek hava durumu uzmanlarından daha doğru hava tahmini yaptıklarını paylaştı.

BMW, Porsche, Lexus, Ford gibi otomotiv pazarının önemli markalarıyla ortaklık kuran INRIX, Khan’ın sözlerine göre kendini 10 yıllık bir girişim olarak görmeye devam ediyor. Çünkü hala yatırım almaya ve genişlerken satın almalar yapmaya devam ediyor.

Otonom araçlar hakkında ise Kahn, internete bağlanabilen araçlara oranla çok farklı bir noktada olduklarını düşünüyor. Otonom araçların internet bağlantılı araçlardan daha güvenli sürüş sunacağına kesin gözüyle bakılırken büyüyen pazarın birçok girişime kucak açtığının da altını çizdi.

Görsel: Bigumigu, RISE