Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnteraktif Sinemayı 2B Platformla Birleştiren Oyun: NAZAR

İnteraktif Sinemayı 2B Platformla Birleştiren Oyun: NAZAR

Eray Dinç'in FMV interaktif sinema ile 2B platformu buluşturan bilim kurgu oyunu NAZAR; Kapadokya'nın mistik atmosferinde astroloji, fallar, muskalar ve kuantum mekaniğiyle iç içe geçen sürükleyici bir hikayeye sahip.

Uluslararası ödüllü FMV (full-motion video / tam hareketli video) oyun tasarımcısı Dr. Eray Dinç, NAZAR isimli oyunda; Anadolu’nun kadim kültürlerini, batıl inançlarını, kötü geleceği engelleme ve tedbir alma ritüellerini, kahve fallarını, muskaları, astral seyahatleri bilim-kurguyla harmanlamış. Oyunda Türk gölge oyunu sanatı geleneklerinden de ilham alınmış.

4 Kas 2024’te PC platformlarında çıkacak oyunun müzikleri, dünyaca ünlü oyun bestecisi Inon Zur’un imzasını taşıyor.

Parapsikolojik yeteneklerinizi kullanarak şeytani geleceği durdurun!

Tamamı gerçek video kayıtlarından oluşan bu oyunda ana karakter Nazar’ı 2 boyutlu ortamda hareket ettirmek için geleceği görme yeteneklerinize ihtiyacınız var. Özenle hazırlanmış ve tamamen bu oyun için tasarlanmış bulmacalarla zamana karşı mücadele ederken, astral seyahat sırasında parapsikolojik yeteneklerinizin ne kadar saniye boyunca geleceği görebileceği ise bilimsel yöntemlerle harmanlanıyor.

Nazar’ın geleceği görme yeteneklerini kullanmak için oyuncunun Zener kartlarını birlikte tahmin etmesi gerekiyor. Carl Zener’in 1930’larda parapsikolojik yetenekleri bilimsel olarak ölçmek için yarattığı Zener kartları, aynı zamanda oyuncunun da parapsikolojik yeteneklerini ölçecek ve geleceği görme konusunda ne kadar yetenekli olduğunu ortaya koyacak. Çünkü bu oyunda Extrasensory Perception (duyular dışı algılama) maceranın en önemli anahtarı.

Oyunla ilgili diğer detayları Steam’de inceleyebilir, istek listenize ekleyerek oyunun görünür olmasına destek verebilirsiniz.

Dinç, oyunun tanıtım videosunu içeren paylaşımında, çekimleri sadece bir iPhone ile tamamladığını açıklamış.

Görsel: NAZAR